Klaipėdos rajono gyventojų noras: vietinės maudyklos ir pliažai

Klaipėdos rajono miestelių gyventojai prašo valdžios iki kitų metų vasaros įrengti daugiau maudyklų. Kur ir už kiek galėtų atsirasti vietiniai pliažai, aiškinosi specialiai užsakytos galimybių studijos rengėjai.

Prašys 150 tūkst. eurų

Aiškintasi, kokių gyvenviečių ir miestelių gyventojai šiuo metu visai neturi galimybės vasarą panirti į gėlą vandenį. Suskaičiavus ir susisteminus, kokių darbų reikėtų imtis, bus prašoma skirti lėšų iš Aplinkos apsaugos rėmimo programos.

"Planuojame kiekvienai seniūnijai skirti lėšų svarbiausiems darbams. Visi nori civilizacijos. Ir mes pageidautume, kad Klaipėdos rajone esantys vandens telkiniai būtų pritaikyti gyventojų poreikiams. Svarstytos galimybės ne tik įrengti paplūdimio zonas, pastatyti persirengimo kabinas, suolelius, bet ir pasirūpinti apšvietimu ar valčių nuleidimo įranga", – tikslus vardijo Klaipėdos rajono savivaldybės Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Bakaitienė.

Svarstytos galimybės ne tik įrengti paplūdimio zonas, pastatyti persirengimo kabinas, suolelius, bet ir pasirūpinti apšvietimu ar valčių nuleidimo įranga.

Nors galimybių studija įvardija nemenkas sumas, skaičiuota, kad visiems norams įgyvendinti reikėtų 391,5 tūkst. eurų.

"Bet ši suma būtų skirta maksimalioms svajonėms. Kol kas maudykloms planuojama prašyti apie 150 tūkst. eurų. Per metus visi darbai nebus padaryti. Bet etapais jie bus pradėti vykdyti", – tikino R.Bakaitienė.

Priekuliškiai taip pat skundžiasi ir tikina, kad norėtų padoraus pliažo prie Minijos upės. Patogaus pliažo taip pat pageidauja Agluonėnų, Vėžaičių ir kitų miestelių gyventojai.

Gargždiškiai dažniausiai vasarą mirksta Dovilų ir Gargždų karjeruose. Tačiau planuojama sutvarkyti net ir prie Gargždų parko esantį Minijos upės paplūdimį.

"Tik ši teritorija būtų tvarkoma pagal kitą projektą", – aiškino R. Bakaitienė.

Pinigų liko

Galimybių studijoje akcentuota ir tai, kad gyventojai norėtų konkrečių vietų, kuriose galėtų apsilankyti su augintiniais.

"Beje, specialiai tokiems poreikiams šalia Dovilų karjero yra nedidelis telkinukas, kuriame galima maudyti gyvūnus", – sakė R. Bakaitienė.

2017 m. Priekulės seniūnijai iš savivaldybės biudžeto buvo papildomai skirta 10 tūkst. eurų, už kuriuos buvo tvarkomos poilsio vietos prie Minijos upės.

2018 m. Dovilų seniūnijoje Dovilų karjerų pakrantėms tvarkyti buvo skirta 13,7 tūkst. eurų. Panaudotos ne visos lėšos – 12 tūkst. eurų.

Endriejavo seniūnijoje iš Aplinkos apsaugos rėmimo fondo lėšų buvo nupirktas ir atvežtas smėlis į Kapstato ežero paplūdimį, tai atsiėjo 3,9 tūkst. eurų. Taip pat baigtas statyti naujas jungiamas 19 m ilgio lieptas su pontoniniu tiltu, įrengta ir persirengimo kabina.

Kretingalės seniūnijoje buvo gauta 19 tūkst. eurų Karklės kaimo ir Pajūrio regioninio parko teritorijos tvarkymui ir priežiūrai, tačiau panaudota apie 17 tūkst. eurų.

Įvardijo norus

Slengių gyventojai piktinasi, kad neturi patogios maudyklos, tačiau rajono valdžia kol kas suka galvas, kaip įgyvendinti šį norą, nes vandens telkinys priklauso būriui atskirų savininkų.

"Taip pat buvo nagrinėta Ketvergių karjero pritaikymo galimybė. Ten nėra jokio priėjimo. Agluonėnai norėtų pritaikyti Agluonėnų tvenkinį, Veiviržėnų tvenkinys taip pat galėtų tapti traukos objektu. Vėžaičiuose numatytos dvi paplūdimių vietos prie tvenkinio. Endriejave galima būtų pritaikyti Kapstato ežerą. Laukžemės tvenkinyje gali būti įrengtos dvi maudyklos", – pasakojo R. Bakaitienė.

Kretingalės seniūnija siūlo įrengti tris maudyklas – dvi prie Dangės upės, o vieną prie Kalotės ežero.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių