Klaipėdos rajono naujienos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajono pirmokams – būtiniausių priemonių krepšeliai

Jau antrus metus iš eilės rugsėjo 1-ąją Klaipėdos rajono pirmokų lauks būtiniausių kanceliarinių priemonių krepšeliai. Tad tėveliai, kurių mažieji tik ką baigė priešmokyklines grupes, rudenį gali pasitikti ramiau – savivaldybė pasirūpins daugiau nei 20 priemonių rinkiniu, kuris tikrai pravers, pradedant mokslo metus.

„Ko gero, pirmokams ir jų tėvams mokslo metų pradžia – šioks toks iššūkis ir nežinia. Vaikai pirmą kartą peržengia klasės slenkstį, reikia pasiruošti visas reikalingas priemones ir apskritai nusiteikti kitokiai kasdienybei, mokslams. Mes, kaip savivaldybė, norime, kad to nerimo būtų kuo mažiau, tad tęsiame tradiciją ir kiekvienam pirmokėliui dovanojame būtiniausių kanceliarinių priemonių rinkinį. Jame bus viskas, ko reikia mokslo metų pradžiai“, – sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Pirmoko krepšelyje vaikai ras ergonomišką plunksnakotį, sąsiuvinių pirmai klasei linijomis ir langeliais, kapsulių plunksnakočiui, spalvotų flomasterių ir pieštukų, spalvotą dvipusį popierių ir kartoną, piešimo sąsiuvinį, akvarelę, 2 teptukų rinkinį, žirkles vaikams, drožtuką, trintuką, pieštukinių klijų, liniuotę, indelį teptukui plauti ir paletę dažams maišyti, guašą, plastikinį aplanką dokumentams. Visos priemonės bus sudėtos į sportinį krepšelį su savivaldybės logotipu.

„Iš viso planuojama įsigyti 630 rinkinių. Tad kiekvienas pirmokas, lankysiantis Klaipėdos rajono mokyklą, nepaisant tėvų pajamų, gaus būtiniausias kanceliarines priemones ir mokslo metus pradės pasiruošęs. Apskritai, smagu pirmą dieną mokykloje pradėti nuo dovanų. Tai leis pirmokams jaustis smagiau ir drąsiau. Taip pat tęsime tradiciją kiekvienam pirmokui dovanoti ir po atšvaitą, kad vaikai į mokyklas keliautų saugiai“, – teigė vicemerė Violeta Riaukienė.

Vieno pirmoko krepšelio vertė – beveik 40 eurų. Jį suformavo Švietimo ir sporto skyriaus specialistai.

Klaipėdos rajono meras – Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentas

Praėjusią savaitę vykusiame Lietuvos savivaldybių asociacijos narių suvažiavime Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas kartu su dar penkiais savivaldybių merais buvo išrinktas Asociacijos viceprezidentu. Tai leis geriau atstovauti ne tik Klaipėdos rajonui bei regionui, bet ir visai savivaldai.

„Visų pirma, norisi padėkoti kolegoms merams už pasitikėjimą. Tai įpareigoja dar geriau atstovauti gyventojams ir pačiai savivaldai. Tikiu, kad būtent savivaldybės geriausiai žino, ko reikia jose gyvenantiems žmonėms, yra arčiausiai jų, yra labiausiai įsigilinusios į vietos problemas. Asociacija yra stipri jėga, o Klaipėdos rajono problemos nėra tik mūsų vienų problemos. Jos panašios daugelyje savivaldybių. Tik visi kartu galime spręsti klausimus dėl bendradarbiavimo su valstybinėmis institucijomis, švietimo, kelių ir savivaldybėms svarbių objektų finansavimo, žemės, regioninės politikos ir daugybės kitų. Taigi laukia išties įdomūs ir iššūkių kupini metai“, – sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

LSA vienija visas 60 Lietuvos savivaldybių, sprendžia jų bendrąsias problemas, atstovauja šalies valdžios ir valdymo institucijose, užsienio valstybių savivaldybių bei kitose tarptautinėse organizacijose.

Taip pat asociacija stiprina vietos savivaldą, formuoja savivaldybių veiklos strategiją ir koordinuoja jų veiklą atskirose srityse: aplinkos apsaugos, finansų ir ekonomikos, energetikos, socialinės apsaugos, sveikatos apsaugos, švietimo ir kultūros, tarptautinių ryšių, viešųjų pirkimų, žemės valdymo ir kaimo reikalų.

Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentu antrai kadencijai išrinktas Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius. LSA viceprezidentais išrinkti Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė, Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus, Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas, Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, Klaipėdos rajono meras B. Markauskas, Plungės rajono meras Audrius Klišonis.

Baigiamas projektuoti Veiviržėnų kultūros centras: pamatykite, kaip jis atrodys

Netrukus atgis dar vienas Klaipėdos rajono kultūros židinys – jau baigiamas rengti Veiviržėnų kultūros centro rekonstravimo projektas. Visuomenė kviečiama susipažinti su projektiniais pasiūlymais.

„Veiviržėnai jau ne kartą visus nustebino kultūros ir meno idėjomis. O pats Veiviržėnų kultūros centras, deja, seniai nebeatitinka nei energijos efektyvumo, nei statybos techninių standartų. Patalpos ir scena taip pat nepritaikyti koncertams ir kitiems didesniems renginiams. Taigi buvo būtina centrą tvarkyti iš pagrindų, ką ir planuojama padaryti – bus įrengta du kartus didesnė scena, perplanuotos vidaus erdvės, didės ir pati žiūrovų salė“, – sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Planuojama, kad po rekonstrukcijos iki 30–40 proc. turėtų sumažėti centro eksploatavimo sąnaudos, atsiras klimato valdymo galimybė.

„Po rekonstrukcijos atsiras ir patalpos priimti svečius bei atlikėjus, erdvus holas, administracinės patalpos. Gerės renginių organizavimo galimybės, planuojamos priemonės, padėsiančios spręsti scenos apšvietimo ir kitus techninius klausimus. Be to, bus tvarkoma ir centrinė miestelio aikštė, tad pokytis bus akivaizdus“, – teigė Klaipėdos rajono vicemerė Violeta Riaukienė.

Planuojama, kad sutvarkytas Veiviržėnų kultūros centras duris turėtų atverti iki 2025 m. pabaigos.

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima savivaldybės interneto svetainėje https://klaipedos-r.lt/svetaines-skelbimai/skelbimai-apie-visuomenei-svarbiu-statiniu-projektavima/.

Viešas susirinkimas nuotoliniu būdu vyks birželio 21 d. 15 val. Prisijungimo nuoroda https://us05web.zoom.us/j/88181046712?pwd=U2phemlyVjhZVlVhc0ZYc1BZTGtEUT09.

Susitikimo ID: 881 8104 6712, slaptažodis: 2L7xB4.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių