Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos savivaldybė dar sykį aukcione mėgins parduoti senas mašinas

2012-02-17 17:57
Klaipėdos savivaldybė dar sykį aukcione mėgins parduoti senas mašinas
Klaipėdos savivaldybė dar sykį aukcione mėgins parduoti senas mašinas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiesčio savivaldybei nesiseka rasti naujų šeimininkų valdininkų nebenaudojamiems automobiliams – dar sykį skelbiamas aukcionas jiems parduoti.

Šįkart ant simbolinio prekystalio bus pastatyti automobiliai „Mercedes Benz 110“ ir „Volga“. Pastaroji pagaminta prieš 20 metų. Ją kadaise savivaldybė pirko už 11 tūkst. litų. „Volgos“ pradinė pardavimo kaina – 1 tūkst. litų. Manoma, kad ją įsigis senovinių automobilių klubų atstovai, kurie šia transporto priemone jau domėjosi anksčiau.

Mikroautobuso „Mercedes Benz 110“ pagaminimo data – 1998 metai, o jo įsigijimo kaina siekė net 105 tūkst. litų. Šį mikroautobusą nuspręsta parduoti, nes jis buvo patekęs į avariją ir remontuoti nebeapsimoka. Mikroautobuso pradinė pardavimo kaina aukcione – 3 tūkst. 200 litų.

Uostamiesčio savivaldybė jau buvo surengusi du aukcionus, kuriuose visi norintieji galėjo įsigyti valdiškas transporto priemones.

Pirkėjams buvo pasiūlyta nusipirkti automobilius „Audi 100“ ir „BMW 530“. Abu jie pagaminti 1989 m.

BMW automobilį savivaldybė kadaise pirko už 40 tūkst., o „Audi 100“ – už 20 tūkst. litų. Aukcione jų abiejų pradinė pardavimo kaina siekė po 1 tūkst. litų.

Pirmą kartą aukcionas neįvyko, nes neatsirado pirkėjų, susidomėjusių šiomis transporto priemonėmis.

Jas bandyta parduoti dar kartą, tačiau jau pigiau – po 900 litų.

Antras kartas buvo sėkmingesnis – aukcione už 910 nupirktas automobilis „BMW 530“, o „Audi“ pirkėjų taip ir nesulaukė.

„Kadangi ją jau du kartus bandėme parduoti aukcione, bet nesėkmingai, dabar jau galime atiduoti į metalo laužą. Apklausos būdu išsirinksime įmonę, kuri pasiūlys daugiausia pinigų, jai ir atiduosime „Audi 100“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Valdininkai neliks be automobilių, nes jau netrukus uostamiesčio savivaldybė pradės nuomotis dvi mašinas. Skaičiuojama, kad per metus tokia paslauga iš miesto biudžeto pareikalaus apie 48 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų