Klaipėdos savivaldybė gavo pinigų pašalpoms

Socialines išmokas gaunantys klaipėdiečiai gali būti ramūs - pašalpos ir toliau bus mokamos, nes savivaldybė iš Vyriausybės sulaukė papildomų pinigų.

Į savivaldybės sąskaitą iš valstybės biudžeto neseniai buvo pervesta 1 mln. 711 tūkst. litų. Jie bus skirti socialiai remtiniems klaipėdiečiams mokėti įvairias pašalpas ir kompensacijas už šildymą bei karštą vandenį.

„Šių pinigų turėtų užtekti iki metų pabaigos. Suskaičiavome, koks yra poreikis, tiek prašėme ir tiek gavome“, - sakė savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Janina Tulabienė.

Dar papildomai 161 tūkst. litų skirtas organizuoti nemokamą moksleivių maitinimą.

Anot J.Tulabienės, planuota, kad šiais metais įvairioms socialinėms išmokoms reikės 8 mln. 196 tūkst. litų. Tiek jau yra išleista, todėl ir buvo kreiptasi į Vyriausybę dėl papildomų pinigų skyrimo.

Lėšų poreikis socialinėms išmokoms išaugo, nes smarkiai padaugėjo žmonių, prašančių paramos.

Populiariausios yra socialinės pašalpos. Nors jos dydis yra tik 350 litų, tačiau tokia pašalpa per mėnesį skiriama maždaug 2 tūkst. klaipėdiečių. Beveik 5 tūkst. uostamiesčio gyventojų gauna kompensacijas už šildymą ir karštą vandenį.

Nors uostamiesčio savivaldybė trumpam buvo pristigusi pinigų socialinėms išmokomos, tačiau, J.Tulabienės teigimu, žmonės to nepajuto. „Tikrai nebuvo taip, kad pavėluotume pervesti socialinę pašalpą, ar laidojimo pašalpos atėjusiam žmogui turėtume pasakyti, jog nėra pinigų“, - tikino J.Tulabienė.


Šiame straipsnyje: socialinė paramapašalpos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių