Klaipėdos savivaldybė neatsikrato viešbučio „Viktorija“ akcijų

Klaipėdos savivaldybė buvo priversta grąžinti 801 tūkst. litų, kuriuos gavo už parduotas jai priklaususias bendrovės, valdančios „Viktorijos“ viešbutį, akcijas.

24,82 proc. bendrovės akcijų savivaldybė nesėkmingai keliolika kartų pardavinėjo aukcione. Pradinė akcijų paketo kaina buvo 5 mln. litų, tačiau pirkėjų vis neatsirado, todėl vertė krito, kol galiausiai pasiekė 800 tūkst. litų. Tokia suma pirkėjams jau pasirodė patraukli ir galiausiai aukcionas įvyko.

Tačiau sandorį teismui apskundė kontrolinio akcijų paketo valdytojai. Jie įžvelgė tai, jog buvo pažeistas viešasis interesas, nes esą akcijos parduotos per pigiai, be to, rado ir teisinių klaidų.

Klaipėdos savivaldybė bylą dviejų instancijų teismuose pralaimėjo, o Aukščiausiasis teismas skundą atmetė. Teismai sandorį pripažino negaliojančiu, tad savivaldybė akcijų pirkėjui turėjo sugrąžinti 801 tūkst. litų.

„Pinigus jau grąžinome, nes įsikišo antstoliai. Kai tokia didelė suma, jie labai greitai pradeda veikti“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Finansų ir turto departamento vedėja Aldona Špučienė.

Jos žodžiais, priešintis, jog sandoris buvo apskųstas teismui, nelabai buvo dėl ko, nes esą kontrolinio akcijų paketo valdytojai pasielgė logiškai.

„Kai mes pardavėme akcijas, sudarėme sandorį, po kelių savaičių paaiškėjo, jog viešbučio „Viktorija“ valdytojams skirta ES parama jo rekonstrukcijai. Natūralu, kad po tokios žinios akcijų kaina tikrai išaugo, todėl ji ir buvo apskųsta kaip per žema“, - aiškino A.Špučienė.

Dabar 24,82 proc. bendrovės akcijų vėl yra Klaipėdos savivaldybės nuosavybė. Anot A.Špučienės, bus atliktas akcijų vertinimas, nustatyta nauja kaina ir vėl skelbiamas aukcionas jas parduoti.

„Turėtume už akcijas gauti didesnę sumą nei buvome gavę. Tačiau pats privatizavimo procesas užtruks nuo pusmečio iki metų“, - teigė departamento direktorė.

Viešbutis „Viktorija“ šiuo metu yra rekonstruojamas. Ar darbų nesustabdys tai, jog savivaldybė vėl yra jo dalininkė? A.Špučienės teigimu, darbams pokyčiai jokios įtakos neturi. „Savivaldybė yra pasyvus akcininkas, todėl į rekonstrukcijos procesą nesikišo ir nesikiš“, - tvirtino pašnekovė.


Šiame straipsnyje: viešbutis Viktorijaakcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Na dziugu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių