Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos savivaldybė primena reikalavimus iškabų tekstams

2011-06-20 20:24
Klaipėdos savivaldybė primena reikalavimus iškabų tekstams
Klaipėdos savivaldybė primena reikalavimus iškabų tekstams / Tomo Raginos nuotr.

Reklaminės veiklos subjektai, norintys įrengti išorinę reklamą, įskaitant ir iškabą, savivaldybės teritorijoje, turi gauti leidimą išorinei reklamai įrengti Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos 2009 m. lapkričio 26 d. sprendimu Nr. T2-422 „Dėl Išorinės reklamos įrengimo Klaipėdos mieste taisyklių ir Vietinės rinkliavos už leidimo įrengti išorinę reklamą savivaldybės teritorijoje išdavimą nuostatų patvirtinimo“ nustatyta tvarka.

Savivaldybė primena, kad viešieji užrašai turi būti teisiškai pagrįsti (registruoti arba pateikti su valstybės ar savivaldybės institucijų leidimu).

Reikalavimai iškabų tekstams:

1. Reklamos tekstai turi būti taisyklingi ir logiški, atitikti norminių aktų reikalavimus.

2. Prekybai ir paslaugoms teikti skirtų patalpų išorėje turi būti aiškiai matomas, valstybine kalba nurodytas parduodamų prekių ar teikiamų paslaugų pavadinimas.

3. Teisės aktų nustatyta tvarka lygiagrečiai vartojamų užrašų kitomis kalbomis formatas negali būti didesnis nei užrašų valstybine kalba.

4. Kai reklamuojamas pagrindinis užrašas yra neverčiamas, nelietuviškas įmonės pavadinimas ar grafinis žodinis prekių ar paslaugų ženklas, ženklas, valstybine kalba prirašomas rūšinis įmonės ar verslo vietos pavadinimas ar kitokie aiškinamieji žodžiai.

Dėl informacijos kreiptis į vyriausiąją savivaldybės kalbos tvarkytoją tel. 39 63 08.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų