Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos savivaldybėje - naujų klerkų paieška

2010-03-24 15:39
Pokyčiai: nuo kitos savaitės vedėjų ir direktorių miesto savivaldybėje bus daugiau nei iki šiol.
Pokyčiai: nuo kitos savaitės vedėjų ir direktorių miesto savivaldybėje bus daugiau nei iki šiol. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kitą savaitę darbo neteks 37 savivaldybės valdininkai, tačiau jau ketinama skelbti penkis konkursus naujai įkurtų skyrių ir poskyrių vedėjų kėdėms užimti.

18 naujų vedėjų

Miesto politikai pernai gruodį patvirtino naują savivaldybės administracijos struktūrą, pagal kurią bus pradėta dirbti nuo balandžio 1 dienos. Pagal šią struktūrą sukurti nauji du departamentai, du skyriai ir keturiolika poskyrių.

Jau ėmė aiškėti personalijos, galinčios užimti šiltas vietas.

Naujam Finansų ir turto departamentui pasiūlyta vadovauti dabartinei Finansų skyriaus vedėjai Aldonai Špučienei.

„Socialinio departamento direktoriui išrinkti skelbsime konkursą“, – tvirtino savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius.

Vienas iš naujų savivaldybės skyrių – Viešosios tvarkos ir transporto – suformuotas iš Viešosios tvarkos skyriaus ir Transporto tarnybos. Šie struktūriniai padaliniai liks poskyriais, o jų vedėjai Marius Poimanskis ir Rimantas Mockus taps poskyrių vedėjais.

Naujajam Viešosios tvarkos ir transporto skyriui patikėta vadovauti Danutei Valuckienei, kuri iki šiol užėmė Personalo skyriaus vedėjos pareigas. Pastarasis skyrius bus panaikintas.

Dar viena naujovė – Socialinės infrastruktūros priežiūros skyrius su dviem poskyriais: Socialinės infrastruktūros bei Butų ūkio ir energetikos. Pastarasis poskyris iki šiol buvo skyrius, tad ir jo vedėjas Algis Gaižutis taps poskyrio vedėju. Socialinės infrastruktūros poskyriui, anot savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Viačeslavo Karmanovo, tikriausiai vadovaus nuo balandžio 1 dienos nebeliksiančios Švietimo įstaigų ūkio tarnybos vadovė Violeta Gembutienė.

„Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjo pareigoms užimti skelbsime konkursą. Tarp savų neradome tinkamo kandidato, nes šioms pareigoms specialūs reikalavimai“, – aiškino V.Karmanovas.

Buhalterė išeina?

Naujojoje savivaldybės administracijos struktūroje numatyta ir keturiolika poskyrių, kurių iki šiol nebuvo. Vienas tokių – Miesto priežiūros poskyris, kuriam turėtų vadovauti dabartinė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova.

Du poskyrius nuo šiol turės ir Socialinės paramos skyrius. Jame šiuo metu dirba dvi vedėjo pavaduotojos, tačiau ne abiem buvo pasiūlyta tapti poskyrio vedėjoms. Priežastis – Janina Tulabienė yra pensinio amžiaus, todėl jai pasiūlyta palikti darbą.

Švietimo skyrius taip pat suskirstytas į du poskyrius, kuriems vadovaus dabartinės vedėjo pavaduotojos.

A.Špučienei tapus departamento direktore be vedėjos neliks ir Finansų skyrius, kuriam pasiūlyta vadovauti dabartinei skyriaus vedėjos pavaduotojai Rūtai Kambaraitei.

Finansų skyrius turės ir du poskyrius, kurių vedėjomis taps skyriaus specialistės.

Savivaldybės buhalterija yra pavadinta Apskaitos skyriumi ir suskirstyta į du poskyrius. Tačiau dabartinė savivaldybės vyriausioji buhalterė Daiva Trečiokienė gali likti be darbo. Anot A.Každailevičiaus, jai buvo pasiūlyta vadovauti Apskaitos skyriui, tačiau moteris atsisakė. Todėl gali prireikti skelbti konkursą ir Apskaitos skyriaus bei vieno jo poskyrio vedėjams išrinkti.

Neliks seniūnijos

Į poskyrius padalytas Architektūros ir miesto planavimo skyrius. Vienam poskyriui greičiausiai vadovaus dabartinis skyriaus vedėjo pavaduotojas Kęstutis Vaitiekūnas. Vedėjui kitam poskyriui išrinkti gali prireikti konkurso, nes antrasis Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Vidimantas Trimonis yra pensinio amžiaus, tad jam poskyrio vedėjo kėdė nebesiūlyta.

„Taip jau išeina, kad dalį žmonių teks atleisti, bet sykiu ir skelbti konkursus naujiems darbuotojams priimti“, – konstatavo A.Každailevičius.

Iš viso nuo balandžio 1-osios darbo neteks 37 savivaldybės administracijos darbuotojai. „Daugiausia atleidžiamųjų yra pensinio amžiaus“, – tikino A.Každailevičius.

Kita savaitė bus paskutinė Melnragės ir Girulių seniūnijos veiklai. Nuo balandžio 1-osios ji naikinama. Be darbo liks penki žmonės, tarp jų ir seniūnė – Vanda Dorčienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų