Klaipėdos savivaldybėje nuotolinio darbo nebeliks?

Naujasis Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus patvirtino: savivaldybės administracijos darbuotojai nuo šiol privalės dirbti savo darbo vietose – iki dabar praktikuotas nuotolinis darbas penktadieniais atšaukiamas. Tarnautojų tradicija dirbti iš namų dieną prieš savaitgalį atsirado nusprendus taupyti resursus.

Kai daugiau nei prieš trejus metus prasidėjo pandemija, beveik visi Klaipėdos savivaldybės darbuotojai dirbo iš namų.

Dar ir 2021 m. birželį visi tarnautojai dirbo nuotoliniu būdu ir grįžti į darbo vietas galėjo tik tie, kurie turėjo galimybių pasą.

Netgi atšaukus pandemiją, paplitęs nuotolinis darbas savivaldybėje liko populiarus iki pat naujosios tarybos pirmojo posėdžio, vykusio praėjusią savaitę.

Visi savivaldybės darbuotojai nuotoliniu būdu oficialiai dirbo penktadieniais, nes taip ankstesnės valdžios nuspręsta taupyti komunalinius resursus.

Naujasis meras A. Vaitkus šią praktiką atšaukė. Jau šį penktadienį visi darbuotojai privalės būti savo darbovietėje.

Dienraščio žiniomis, šis sprendimas sulaukė kai kurių tarnautojų nepasitenkinimo.

Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja, laikinai einanti savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, Inga Gelžinytė-Litinskienė patvirtino, kad nuo gegužės 2 d. ruošiamas ir naujas tvarkos aprašas dėl nuotolinio darbo penktadieniais.

„Vykdėme nurodymą dėl komunalinių paslaugų ekonomijos, nes buvo akcentuota, kad per dvejus metus turime sutaupyti 25 proc. išlaidų. Buvusių vadovų nuspręsta savivaldybės patalpose penktadieniais išjungti šildymą ir karštą vandenį, todėl nebūdavo sudaromos tinkamos darbo sąlygos, tad darbuotojai dirbdavo iš namų. Šito dalyko atsisakome jau nuo šio penktadienio, balandžio 28-osios, visi dirbs įprastai. Tačiau savivaldybėje yra darbuotojų, kurie netgi penkias dienas per savaitę dirba nuotoliniu būdu, pavyzdžiui, mūsų kalbininkai, tai jie taip ir toliau dirbs“, – patvirtino I. Gelžinytė-Litinskienė.

Vis dėlto nuotolinis darbas, kuris numatytas Darbo kodekse, išlieka.

Tai yra iš namų bus galima dirbti atsižvelgiant į aplinkybes (jei to pageidauja besilaukianti moteris, auginanti neįgalų vaiką ar maitinanti kūdikį mama).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada bus mažinamas etatų skaičius?

Kada bus mažinamas etatų skaičius?  portretas
Mažinti skaičių kur jų nereikia tiek, kiek prisidaugino per 30 metų ten, neaišku kam? Ir dėl ko?...

rūpi

rūpi portretas
Kada paskelbsite savivaldybės skyrių vedėjų pavardes?

Efektyvus darbas turi būti užtikrinta su rezultatu

Efektyvus darbas turi būti užtikrinta su rezultatu portretas
Visai neseniai Swedbanko pastate prie Akropolio įsikūrė savivaldybė. Visi atvirai dirba ant vaizdo, keli už stiklo pertvaros. Žmonės mato, kad vyksta darbas. Normalu. Taip ir turi būti, o ne sulindę kažkur, kad net į Kabineto laidinius telefono numerius niekada neatsako. Yra gabių baigusių studentų. Tegul ateina, taip kaip į gydymo įstaigas, visai nieko būtų. Deja, kaip tuos užsibuvėlius iškeldinti, jų nei verslas nei niekas niekur tokių nepriims, nes niekur netiko jie, kaip tik savivaldybėje tūnoti ir parazituoti kenksmingai netgi... Vieša paslaptis ko neprisidirbusių yra... Kai kurie iš anksto jau nešė fugą... :D kad atsakyti iš savo kišenės nereikėtų...
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių