Klaipėdos savivaldybės atstovai ramina: mokslo metams ruošiamasi be panikos

Klaipėdoje rengiamasi pasitikti kitokius nei iki šiol mokslo metus. Savivaldybės atstovai tvirtina, kad koronaviruso grėsmės lydimai ugdymo proceso pradžiai rengiamasi be panikos ir sutelktai.

Atsakomybė – vadovams

Jau rytoj uostamiestyje bus skelbiama naujų mokslo metų pradžia.

Anuos mokslo metus nuotoliniu būdu užbaigusioms ugdymo įstaigoms naujuosius teks pasitikti pasirengus užkirsti kelią COVID-19 viruso plitimui.

Klaipėdos valdžia jau pareiškė savo poziciją: Rugsėjo 1-oji didžiausia atsakomybe prislėgs mokyklų vadovų pečius.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko nuomone, geriausiai, kaip organizuoti mokymo procesą, atskirti mokinių srautus, efektyviai išnaudojant turimą infrastruktūrą, žino mokyklų vadovai, todėl būtent mokyklos ir turi nuspręsti, kaip organizuoti saugų mokymo procesą.

Rengiantis naujiems mokslo metams miesto vadovas ragino įstaigų vadovus būti pasiruošus ir "planą B" bei būti užtikrintiems, kad visų reikiamų priemonių užtenka.

Panikos nejaučia

Nors ir pripažįstama, kad mokyklų ir darželių nuo rudens laukia nemenkas iššūkis, tačiau kol kas šios srities atstovų panika neapima.

Anot Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, sutelktai rengiamasi vykdyti nustatytus reikalavimus ir pasiruošti visiems iššūkiams.

"Iššūkių laukia daug, tačiau manome, kad pavyks. Panikos neturėjome nei pavasarį, nei dabar", – patikino pašnekovė.

L. Prižgintienė dėstė, jog ruošiantis prasidedančiam ugdymo procesui bus koncentruojamasi į keturis esminius aspektus: srautų paskirstymą, sergančiųjų kontrolę, higienos normų laikymąsi, – patalpų vėdinimą ir buvimą su apsauginėmis kaukėmis.

Šventės, kurioje turėtų pasirodyti populiarusis Vidas Bareikis, metu visiems bus privalomos veido kaukės.

Vis dėlto Švietimo skyriaus vedėja neslėpė, jog ne visos miesto mokyklos yra pritaikytos sklandžiai užtikrinti visus keliamus saugumo reikalavimus, mat kai kur gali kilti keblumų atskiriant srautus tarp aukštų dėl, pavyzdžiui, sanitarinių mazgų įrengimo situacijos.

Pastebima, kad efektyviausiai vengti viruso grėsmės turėtų pavykti darželiuose ir neformaliojo ugdymo įstaigose.

Pasiruošti mokslų startui apsirūpinant apsaugos priemonėmis mokykloms padėjo ir savivaldybė. Pasak L. Prižgintienės, šiuo metu yra nupirkta 1 tūkst. apsauginių veido skydelių, kaukių.

Šventė bus

Nors situacija dėl koronaviruso Lietuvoje išlieka ir darosi vis labiau įtempta, Klaipėdoje nuspręsta neatsisakyti tradicinės Pirmosios pamokos šventės, kasmet vykstančios Lietuvininkų aikštėje.

Tiesa, ji bus kuklesnė – iš kiekvienos mokyklos renginyje galės dalyvauti iki 25 mokinių ir 2 lydintys mokytojai.

"Rugsėjo 1-oji niekur nedingo", – pastebėjo L. Prižgintienė.

Šventės, kurioje turėtų pasirodyti populiarusis Vidas Bareikis, metu visiems bus privalomos veido kaukės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neptunas

Neptunas portretas
Tik visprociai gali rengti koncertus. Tuo labiau vedant vaikus ir pauglius I pusprocio pasirodymus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių