Klaipėdos scenoje – auksiniai „Triumfo arkos“ balsai

„Mūsų tikslas - puoselėti ne tik savus atlikėjus, bet ir kviestis „auksinius balsus“ iš kitur“, - sakė Klaipėdos muzikinio teatro vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė, pristatydama artimiausius teatro projektus su kylančiomis scenos žvaigždėmis.

Johanno Strausso operetėje „Šikšnosparnis“ uostamiesčio publika sausio pradžioje jau turėjo progą išgirsti tenorą Edmundą Seilių, daugeliui žinomą iš neregėto populiarumo susilaukusio televizijos projekto “Triumfo arka”.

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, vasario 16-ąją, E.Seilius vėl pasirodys Klaipėdos muzikiniame teatre - bendrame koncerte su styginių orkestru „Camerata Klaipėda“ ir jo vadovu smuikininku Vilhelmu Čepinskiu.

Artimiausiomis dienomis dar du „Triumfo arkos“ dalyviai, tarptautinių vokalistų konkursų laureatai dainuos Klaipėdos muzikinio teatro spektakliuose.

Vasario 13-ąją  teatralizuotame koncerte „Aistrų šėlsmas“ pagal George'o Gershwino muziką girdėsime Egidijų Bavikiną. 31-erių tenoras teigė, kad šis teatro pasiūlymas jį maloniai nustebino. „Esu laimingas, kad turiu galimybę dainuoti tokią ypatingą muziką“, - sakė Sporting Laifo vaidmenį atliksiantis E.Bavikinas. Anot jo, džiazo muzika, svingo pojūtis jam yra artimi.

Bosas Liudas Mikalauskas, tituluotas pirmuoju „auksinio balso“ savininku, vasario 21-ąją Klaipėdos muzikiniame teatre, Gioacchino Rossini'o operoje „Sevilijos kirpėjas“, atliks Don Bazilijaus vaidmenį. „Džiaugiuosi, kad esu pakviestas į Klaipėdą. Susipažinęs su repertuaru matau, kad šiame teatre puoselėjamas operos žanras. Todėl su dar didesniu entuziazmu atvykstu dainuoti Vakarų Lietuvos publikai“, - teigė 23-rejų solistas. Don Bazilijaus vaidmuo jam nebe naujiena, tapo vienu mėgiamiausių solisto repertuare. „Perpratau to šmeižiko charakterį“, - šmaikštavo L.Mikalauskas.

Balandį klaipėdiečiai klausysis ir tenoro Vaido Vyšniausko, kuris uostamiestyje pastatytoje Georgeso Bizet operoje „Karmen“ jau antrąsyk pasirodys viename iš pagrindinių - Don Chosė - vaidmenyje. Šis dainininkas daugeliui televizijos žiūrovų pažįstamas iš to paties „Triumfo Arkos“ projekto. Tačiau operos gerbėjai jį ir kitus jaunuosius atlikėjus jau spėjo įvertinti ir teatro scenoje.


Šiame straipsnyje: MikalauskasBavikinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių