Klaipėdos Senajame turguje visą šeštadienį – linksmybės

  • Teksto dydis:

Birželio 11 d. Senasis turgus pakvies į visą dieną besitęsiančią šventę. Nuo 11 val. aikštėje šalia halės vyks turgavietės administracijos organizuojama šventinė ceremonija, koncertas, pirkėjai ir šventės lankytojai bus vaišinami čia pat verdama žuviene, o vaikai galės padūkti ant batuto.

Pasak istorinių šaltinių, šiemet sukanka 300 metų, kai buvo paminėtas Friedrichsmarkt – Friedricho turgus, kurio vietoje turgaviečių prekybos tradiciją tęsia Klaipėdos Senasis turgus.

„Labiausiai norėtume, kad ši nuostabi mūsų senamiesčio vieta taptų nuolatine miesto renginių vieta. Juk visais laikais turgaus aikštėse vykdavo koncertai, teatrų pasirodymai, rinkimų šou ir daugybė kitų pramogų. Kaip ir prieš 300 metų čia virė ir tebeverda gyvenimas. Tad kviečiu į mūsų turgų pirkti, bendrauti ir linksmai praleisti visą dieną“, – kvietė Viačeslavas Karmanovas, UAB „Senasis turgus“ vadovas.

Prieš pusiaudienį šventinėje programoje žiūrovus stebins Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai, dainuos ukrainiečių atlikėja Iryna Beza, „Smeltės“ progimnazijos pradinių klasių vaikų choras.

Senojo turgaus kaimynai – „Friedricho restorano“ virėjai – pagal senovinį receptą ant laužo išvirs tradicinę žuvienę, pagardintą apanglėjusia beržine malka, kurią nemokamai dalins šventės svečiams.

O popiet, nuo 16 val., turgavietės aikštėje vyks Jauno teatro dienos (JTD) festivalio 10-ojo gimtadienio šventė. Scenoje pasirodys 4 jaunimo teatro trupės, 4 muzikinės grupės, viso renginio metu skirtingose turgaus erdvėse siaus JTD kūrybinių dirbtuvių menininkų grupės, o šurmuliuojančią atmosferą palaikys nuo turgaus kultūros neatsiejami amatininkai, prekeiviai, užkandžių ir gėrimų siūlytojai bei speciali pramogų ir žaidimų zona vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
be turgaus-ir miestas ne miestas!!!

pensininkė

pensininkė portretas
šaunu gal atgims senasis turgus ir žmonės toliau jį mėgs būtų puiku kad ten daugiau renginių vyktų , o ir prekyba būtų gyvesnė na vasarą tikrai atsigaus nes uogos ir kitos gėrybės tikrai kvies į turgų sėkmės
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių