Klaipėdos senamiesčio neatgaivina jau penkerius metus

Klaipėdos valdininkai ir politikai jau daugelį metų esą rūpinasi senamiesčio atgaivinimu, tačiau klaipėdiečiai iki šiol nepajuto rezultatų.  

Strateginės plėtros komitetas prieš kelis mėnesius įpareigojo savivaldybės administraciją parengti senamiesčio atgaivinimo planą ir numatyti, kas jį turėtų įgyvendinti. Šiandien savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius šį planą turėjo pristatyti komiteto posėdyje, tačiau paprašė klausimą atidėti. Priežastis - reikia išanalizuoti anksčiau sukurtus dokumentus, kuriuose buvo numatyta, kaip į Klaipėdos širdį priversti vėl plakti.

„Savo įsakymu sudariau darbo grupę, kuri turi parengti naują planą. 2005 metais buvo parengta senamiesčio atgaivinimo galimybių studiją. Ją dabar ir analizuojame, žiūrime, kas vykdoma, o ką reikia išbraukti, nes yra iš fantastikos srities. Galiu pripažinti, kad senamiestis yra gaivinamas, tačiau viskas vyksta labai lėtai, todėl ir nepastebima“, - aiškino A.Každailevičius.

Naujoji darbo grupė turi parengti naują senamiesčio gaivinimo planą, kuriame būtų numatytos ir priemonės, ir kuris savivaldybės skyrius atsakingas už jų įgyvendinimą. Toks planas Strateginės plėtros komitetui turi būti pristatytas kitą savaitę.

Vėliau šį naują dokumentą vertins kita speciali darbo grupė, sudaryta iš politikų, verslininkų, kultūros darbuotojų. Tikimasi, kad planas bus papildytas naujomis idėjomis ir tuomet pristatytas svarstyti visuomenei.

„Noras yra viską padaryta geriau ir greičiau, bet gerai, kad jau pradėjome irtis“, - teigė Strateginės plėtros komiteto pirmininkas Rimantas Cibauskas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių