Klaipėdos senamiestyje esantis pastatas darbų sulauks tik kitąmet

Nuspręsta – šiemet planuotas Tiltų g. 1 namo pamatų remontas neįvyks. Darbus suplanavę specialistai suabejojo savo sprendimais. Numatyta finansinė parama bus atiduota porai Turgaus aikštės namų.

Startas – kitąmet

Remonto Tiltų g. 1 namui teks palaukti iki kitų metų, tad nebus panaudoti ir Klaipėdos savivaldybės skiriami pinigai paveldo pastatams tvarkyti.

Todėl šiomis dienomis paramą skirstanti darbo grupė rinkosi į posėdį ir sprendė, kokių veiksmų imtis toliau.

"Buvo pristatytas klausimas dėl Tiltų g. 1. Mes gavome paaiškinimus iš administratoriaus apie tai, kad dėl tam tikrų trukdžių jie nespės pasinaudoti savivaldybės skiriama parama ir paprašė ją perkelti į kitus metus", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška.

Kai tai pačiai įmonei, kuri projektavo pamatų tvirtinimą, buvo pasiūlyta dalyvauti rangos darbų konkurse, konstruktorius, kuris rengė techninį pamatų tvirtinimo projektą, pats suabejojo sprendimais.

Darbo grupė sutiko tai padaryti.

Pradės nuo stogo

Atitinkamai bus perkelti ir kas metus suplanuoti visi trys pastato atnaujinimo etapai.

Tiesa, pamatų tvirtinimo darbai bus sukeisti su stogo atnaujinimo etapu. Taigi ateinančiais metais bus tvarkomas statinio stogas.

Aiškėja, kad Tiltų g. 1 atveju susiklostė įdomi istorija, kuri ir lėmė tai, kad darbai neprasideda.

"Kiek mums tapo žinoma, administratorius rangos darbų konkursą suorganizavo, bet norinčiųjų nebuvo. Kai tai pačiai įmonei, kuri projektavo pamatų tvirtinimą, buvo pasiūlyta dalyvauti rangos darbų konkurse, konstruktorius, kuris rengė techninį pamatų tvirtinimo projektą, pats suabejojo sprendimais", – pasakojo Paveldosaugos skyriaus vedėjas.

Paaiškėjo, kad namo pamatus, kurie juda, dar reikėtų stebėti ir tik vėliau imtis darbų.

Teigiama, kad stogas nėra veikiamas pamatų, todėl namo atnaujinimą galima pradėti nuo stogo, o jo remonto metu vis atkreipti dėmesį ir į pamatus.

Panaudos Turgaus aikštėje

Tiltų g. 1 namo pamatų remontui miestas ketino skirti 54 tūkst. eurų. Todėl minėtos darbo grupės nariai sprendė, kuriam kitam objektui iš šiemet pinigų prašiusių, bet negavusių atseikėti šią sumą.

Nuspręsta, kad pinigai atiteks Turgaus aikštės 9 ir 11 namams tvarkyti.

"Pakvietėme šių objektų administratorių ir norėjome išgirsti, ar jis sugebėtų tuos pinigus, kurie liko neįgyvendinus Tiltų g.1 planuotų darbų, panaudoti minėtų pastatų tvarkybai", – dėstė V. Juška.

Pašnekovo teigimu, darbo grupės nariams buvo paaiškinta, kad šiuo metu jau rengiamasi pasirašyti sutartį su minėtų pastatų atnaujinimą vykdysiančiais rangovais, tad miesto parama bus panaudota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojui

Skaitytojui portretas
Valdžiukai ar jų giminės čia tik priseregistrave. Kad galėtu kandidatuot nuo Klaipėdos. O šiaip tai visi užmiesčiuose gyvena. Pasižiūrėkit praeidami į senamiesčio langus - ištisai negyvenami..

klaipedietė.

klaipedietė. portretas
Tokio apleisto senamiesčio Lietuvoje - Retas reiškinys.. Tenka pakeliauti po Lietuvą pvz. Marijampolė, Kėdainiai ,Plungė ir t.t. Sutvarkyti, miela ir malonu vaiksčioti... Tiek galingų įmonių Klaipėdoje KODĖL neprisideda prie miesto TVARKYMO...

Nu 1984

Nu 1984 portretas
Lygesni
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių