Klaipėdos senamiesčio renginiams ieškos pinigų

Politikai vėl įpūtė viltį, kad senamiestis gali atgimti kitą vasarą. Tačiau tam reikės milijono litų ir abejojama, ar skurdžiame kitų metų biudžete pavyks rasti tiek pinigų.

Šiandien Strateginės plėtros komitete turėjo būti svarstomas galutinis Senamiesčio atgaivinimo priemonių plano projektas. Tačiau apie jį užsiminta tik tiek, kad planą galima tobulinti iki pavasario, o tuomet jį reikėtų atiduoti tvirtinti miesto tarybai, kad jo laikytųsi ir nauja valdžia, nes ji gali keistis 2011 metais.

„Klaipėda“ rašė, kad parengtas Senamiesčio atgaivinimo planas realiai yra neįgyvendinamas, nes suskaičiuota, kad priversti miesto širdį vėl plakti reikia apie 4 milijardų litų. Tokia suma yra dešimties metų Klaipėdos miesto biudžetas.

Todėl vakar sutarta, kad toks planas yra ilgalaikis, o senamiestis atgimti turi jau kitais metais.

„Dabar reikia kalbėti apie minkštuosius projektus, kuriems įgyvendinti tokių didelių lėšų nereikia. Žmonės yra sukelti, kupini entuziazmo organizuoti renginius, jo negalima užgesinti, nes paskui nebeuždegsime“, - teigė komiteto pirmininkas Rimantas Cibauskas.

Jis įvardijo ir sumą, kurios, jo manymu užtektų, kad kitais metais senamiestyje kunkuliuotų gyvybė - būtų organizuojama nemažai renginių, sutvarkyti infrastruktūra, kad jie galėtų vykti. R.Cibausko teigimu, kitų metų miesto biudžete reikia numatyti milijoną litų, kurie ir būtų skirti senamiesčiui gaivinti.

Komiteto narys Audrius Vaišvila akcentavo, kad iš šių pinigų reikėtų parengti ir priemonių planą, kaip reklamuoti Klaipėdos senamiestį, kad žmonės žinotų, jog čia kažkas vyksta.

„Visi politikai žodžiais sutaria, kad reikia, jog senamiestis atgimtų. Žiūrėsime, kas bus, kai reikės imtis veiksmų ir rasti pinigų“, - kalbėjo R.Cibauskas.

Komiteto nariai įpareigojo savivaldybės administracijos direktorių A.Každailevičių kitų metų biudžete rasti lėšų senamiesčio gaivinimui, o Kultūros skyriaus vedėjai Godai Giedraitytei duota užduotis parengti metinį renginių, vyksiančių senamiestyje, planą. Į jį siūlyta įtraukti pasiūlymus, kuriuos diskusijose išsakė senamiesčio verslininkai, miesto centre veikiančių kultūros įstaigų atstovai.

Tarp tokių projektų - ir „blusų turgus“, ir reguliariai vykstantys renginiai ant Jono kalnelio, ir įvairių savivaldybės kolektyvų pasirodymai senamiesčio viešosiose erdvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių