Klaipėdos senamiestis rymos be motociklų?

Motociklų mėgėjai pasigedo kelio ženklų, kurie senamiestyje leido statyti motociklus specialiose vietose. Teatro aikštėje, Danės gatvėje, Kruizinių laivų terminale buvo įrengtos specialiai motociklų stovėjimui numatytos vietos, tačiau stovėti  leidžiantys ženklai kažkur išgaravo.

Į Klaipėdos valdžią anuomet kreipėsi motociklų klubo „Legacy Vets MC“ klubo nariai, kurie siūlė taupyti senamiesčio erdvę ir keisti transporto stovėjimo vietų žymėjimą.

Keliose vietose buvo nuspręsta palikti motociklams vietas, kur kas siauresnes, nei reikia automobiliams.

Siūlymui buvo pritarta, ir 2017 m. senamiestyje buvo sustatyti specialūs kelio ženklai.

Paaiškėjo, kad pernai susizgribta, jog visas senamiestis tiesiog skendi kelio ženkluose. Kas keliolika metrų čia buvo įbesta po stovą ženklui.

„Todėl dėl vizualinės taršos buvo sudaryta darbo grupė. Ji ir ėmėsi dalies įvairiausių ženklų naikinimo. Darbas nėra dar baigtas. Dalį atramų norima pakeisti. Reikiamus ženklus galima būtų  tvirtinti ant pastatų, bet tam priešinasi paveldosaugininkai. Ženklus tikrai mažinome, gal dėl to koks nors ženklas ir dingo? Gal kas nukrapštė?“ – stebėjosi Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus specialistas Vidmantas Paliakas.

Dalis eismo reguliavimo schemų buvo keičiamos protokoliniais nutarimais.

Tačiau, patikslinęs informaciją, V.Paliakas tikino, kad Teatro aikštėje motociklams stovėti tikrai yra numatyta vieta.

„Matau, jog yra stovėjimo vieta, ji buvo pažymėta lentele su papildoma informacija, kad vietos skirtos motociklams. Jei kartais motociklininkai sulauktų baudos, jos jie neturėtų mokėti, nes elektroninėse schemose ženklinimas tikrai yra. Kodėl ant grindinio nėra pažymėtos vietos? Labai retai tai darome, nes toks ženklinimas nėra ilgalaikis, jis nusitrina. Nenorime leisti terlioti grindinio“, – paaiškino V.Paliakas.

Specialistas patikino, kad darbo grupė dar nėra iki galo įvedusi tvarkos senamiestyje.

„Ženklų mažės. Bjauru žiūrėti kiek čia jų buvo. Labai jau negražiai atrodė senamiestis.Tačiau stovėjimo vietas žymintys ženklai tikrai bus atstatyti. Motociklininkai gali būti ramūs“, – patikino V.Paliakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Motociklininkas Debilui iš Dituvos

Motociklininkas Debilui iš Dituvos portretas
Turbūt iš nervu klaviaturą savo sulaužei, nepasitęnkines opel fanas ir anonistas.

Rimas

Rimas portretas
Reikėtų įvesti decibelų mokestį motociklams, kokį10 eurų už vieną decibelą.

Motociklininkui

Motociklininkui portretas
Asile ant "žirgo" Pirma, lidle alus toks pats sudinas kokį tu perki savo mažumoje Antra, nevdau debile, siūlyti kur man gyventi. Nes ir toje pačioje Dituvoje, jūsų, daunu, taip pat yra Trečia jus tik parodėte labai akivaizdžiai, kad esate bantitiškų pažiūrų ir jus drausmingi tikrai atėjo laikas. Taip kad pasiėmęs paskolėlę turėsi mokėti bankui, tavo birbalui stovint garaže.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių