Klaipėdos senamiestyje šurmuliuoja Kaziuko mugė

Šeštadienį uostamiesčio širdis prisipildė ryškių spalvų, gardžių kvapų ir žmonių klegesio. Teatro aikštėje ir jos prieigose klegėjo Klaipėdos krašto Kazimierų bendrijos organizuota tradicinė, jau 22-oji Kaziuko mugė.

Nors oras nelepino šiluma ir saule, renginys susilaukė gausaus klaipėdiečių dėmesio.  Gyventojai noriai apžiūrinėjo tautodailininkų ir amatininkų siūlomą produkciją, gardžiavosi bei šildėsi karštais patiekalais ar gėrimais, klausėsi atliekamos muzikos.

Šiemet mugė neapsiėjo be verbų – pavasario pradžios ir Kazimierinių simbolio. Margaspavių verbų kainos svyruoja priklausomai nuo jų dydžio. Mažiausią nusipirkti galima ir už 5 litus, vidutinio dydžio – už 12-20 litų, o pačios didžiausios įsigijimas kišenę patuštinti gali ir daugiau nei 50 litų.

Mugės dalyviai galėjo įsigyti medinių ar molinių indų ir įrankių, pintų krepšių, stilingų rankų darbo suvenyrų, paragauti iš kaimo atvežtų maisto produktų. Tikra švente renginys tapo ir moterims. Dailiosios lyties viliojo papuošalai, tekstilės gaminiai, rankinės, batai, kosmetikos priemonės, aksesuarai namams.

Šiais metais mugėje dalyvavo rekordiškai žmonių:  daugiau nei 400 tautodailininkų, namudininkų, lauko kavinių ar alaus gamintojų pavoljonų.

Nuo 8 iki 16 valandos Kaziuko mugė lankytojų laukia ir rytoj, sekmadienį.


Šiame straipsnyje: Kaziuko mugėTeatro aikštė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaziui

Kaziui portretas
Kazy, visa informacija juk kalendoriuje - pirmąjį kovo savaitgalį kasmet būna Kaziuko mugė.

kazys

kazys  portretas
jokios informacijos isaksto nebuvo kad sendie vyks kaziuko muge
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių