Klaipėdos senamiestyje vėl šurmuliuos gatvės šventė

Šeštadienį Klaipėdos gyventojai ir miesto svečiai nuo 13 valandos kviečiami į iškylą ant senamiesčio žolės Tomo ir Mėsininkų gatvių sankirtoje esančiame skverelyje. Kaip ir dera, su savimi reikėtų prigriebti apklotėlių, keletą sumuštinių, šiek tiek gaiviųjų gėrimų ir, žinoma, gerą nuotaiką. Muzika ir pramogomis bus pasirūpinta, tikina organizatoriai.

Iškylos meniu papildys ir senamiesčio verslininkų krautuvėlė su plačiu sausainių bei pyragų asortimentu.

Senamiesčio šventėje nuo 13 val. bus galima pasiklausyti grupės „Varna“ atliekamo lengvo roko su liaudies dainų motyvais. Vėliau muzikinę dalį perims Gyčio dainuojamosios poezijos solo projektas.

Mažieji šventės dalyviai galės iškylauti su Klaipėdos lėlių teatru. Kūrybinėse dirbtuvėlėse bus galima išmokti pasigaminti lėlytes iš popierinių lėkščių ir puodukų. Klaipėdos lėlininkų nuomone, „pusryčiauti“, „pietauti“ ar „vakarieniauti“ galima žaismingai, o indų paskirtis - ne tik valgiui. Su lėlininkų pagalba jie gali virsti skraidančia boruže, poilsiaujančiu katinu ar mistiniu personažu...

Vėliau šventės vairą perims „Jeigu“ staigmenų teatro merginos, paruošusios visą sveikatingumo programą iškylaujantiems. Po muzikos ir sočių pietų, kalorijas bus galima sudeginti teatralizuotose aerobikos užsiėmimuose bei žaidimuose. Bus galimybė išbandyti ir balso stiprumą.

Po pramogų 16 val. bus galima atsidėti rimtesniems užsiėmimams. Skveruose tarp Didžiosios Vandens ir Tomo gatvių bus eksponuojamos šešių šalies skulptorių sukurtos skulptūros. Atidaryme dalyvaus ir projekto sumanytojai „Baroti“ galerija ir patys autoriai.

Kita Klaipėdos senamiesčio gatvės šventė vyks rugpjūčio 27 d. Kurpių gatvėje.


Šiame straipsnyje: Gatvės šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių