Uostamiestyje suplevėsavo „Meridiano“ burės

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio simbolis burlaivis „Meridianas“ šeštadienį penktą kartą pakėlė bures ir paskelbė vasaros sezono pradžią.

Pagal tradiciją barkentinos bures kelia Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos kursantai. Taip simboliškai įprasminama pirminė „Meridiano“ paskirtis – šiame mokomajame burlaivyje jūreivystės žinias gilino apie 2000 būsimų jūrininkų ir kapitonų, pranešė laivo atstovai. Šie metai – išskirtiniai, nes 1948 metais pastatytas burlaivis „Meridianas“ mini 70-ąjį jubiliejų.

Sugebėjome jį rekonstruoti, atgaivinti ir džiuginti miestiečius bei svečius iš užsienio.

„Buvo laikas, kai „Meridianui“ grėsė tapti istorija. Sugebėjome jį rekonstruoti, atgaivinti ir džiuginti miestiečius bei svečius iš užsienio. Klaipėdos strateginiai partneriai šiuo metu taip pat sutelkę jėgas, kad atgaivintų miesto ekonominį gyvenimą, pritrauktų naujų investicijų ir sulauktume proveržio. Tad šiemet keldami bures linkime miestui ir gyventojams prasmingų pokyčių ir palankaus vėjo“, – sakė viešosios įstaigos Klaipėdos jūrinio miesto simbolis burlaivis „Meridianas“ direktorius Aloyzas Kuzmarskis.

1948 metais Suomijoje pastatyta barkentina „Meridianas“ 20 metų tarnavo kaip mokomasis burlaivis Klaipėdos bei kitų jūreivystės mokyklų kursantams.

Nuo 1971 metų šis burlaivis stovi prišvartuotas prie Danės upės krantinės Klaipėdos miesto centre ir daugiau nei per keturis dešimtmečius yra tapęs neatsiejama uostamiesčio kraštovaizdžio dalimi bei vienu mylimiausių Klaipėdos simbolių.

2012 metais dėl itin prastos laivo būklės buvo iškilusi grėsmė šio simbolio netekti, tačiau privačios iniciatyvos bei finansavimo dėka laivas atstatytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miestietis

miestietis portretas
Visu pirma DANGES krantines,o antra viskas kas surista su komuniakais verciam,griaunam,naikinam...bet burlaivis tai pat komuniaku palikimas-reparacijos dalis Sovietu Sajungai ir cia laukia netiketumas-"Meridianas" tapo miesto krastovaizdzio dalimi ir simboliu!!Idomu kas jis simbolizuoja??Lietuva stovincia purvinoje upeje ir niekada neiseisiancia i jurini plaukiojima,ka jau kalbeti apie vandenyna..

uz komuniagas

uz komuniagas portretas
cia is komunistinio raugo proverzis,atsibodo buti komuniaga,todel ir proverzis

Verta

Verta  portretas
Su skambiais šukiais is duobes neislipsime, reikia tureti gera galva ir tvirtus raumenis.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių