Klaipėdos šimtukininkams – mero padėka ant laivo denio

  • Teksto dydis:

Sėkmingiausiai brandos egzaminus išlaikiusiems klaipėdiečiams abiturientams – išskirtinė dovana. Jiems bus surengtas mero priėmimas – padėka ant miestą reprezentuojančio laivo „Brabander“ denio.

Abiturientams, už valstybinius brandos egzaminus gavusiems 2 ir daugiau šimto balų įvertinimus – tokių šiemet mieste yra 35, – tradicinį priėmimą neįprastoje vietoje surengs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Sėkmingiausiai egzaminus šiemet išlaikiusius abiturientus pirmadienį, rugpjūčio 24 d., 12.45 val., jis kviečia į bendrą pasiplaukiojimą Klaipėdos universiteto laivu „Brabander“. Nurodytu laiku abiturientai laukiami Kruizinių laivų terminale.

„Naują gyvenimo etapą pradės dar viena šaunių abiturientų karta. Tikiu, kad šie jauni, imlūs, perspektyvūs žmonės suras savo kelią ir kad jų neblaškys atšiaurūs gyvenimo vėjai – tik švelnūs pajūrio brizai. Linkiu, kad simbolinė kelionė pro jūros vartus abiturientams liktų gražiu prisiminimu apie ypatingą miestą, kuriame jie užaugo, ir kad atsisveikinimas su mokykla jiems asocijuotųsi su žuvėdrų kvietimu į tolius, kurie yra pasiekiami, jei tik turi tikslą“, – sakė Klaipėdos miesto meras V. Grubliauskas.

Šiais metais valstybinius brandos egzaminus laikė 1 816 klaipėdiečių. Abiturientams ir jų tėvams bei mokytojams, mokyklų vadovams teko nelengvas išbandymas.

„Šie metai – neabejotinai išskirtiniai savo iššūkiais, rizikomis ir grėsmėmis, tačiau net ir tie dramatiški išbandymai pasaulinės pandemijos kontekste nesutrukdė skleistis galingai talentų ir gabumų bei gebėjimų šviesai, tad pagarba bei dėkingumas šiems jauniesiems šviesuoliams – išskirtinis, nes jie to tikrai verti“, – sakė V. Grubliauskas.

Visiems uostamiesčio šimtukininkams – jų iš viso yra 142 – bus įteikti Klaipėdos miesto mero padėkos raštai.

Bendroje įskaitoje iš viso šiemet yra 187 šimtukai.

Geriausiai šiemet sekėsi Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos abiturientams ir ypač – Lukui Ostrovskiui: šimtu balų įvertintos jo per lietuvių kalbos ir literatūros, anglų kalbos, informacinių technologijų, fizikos ir matematikos valstybinius brandos egzaminus parodytos žinios. Po tris šimtukus pelnė 7 moksleiviai iš Vydūno gimnazijos (1), „Ąžuolyno“ gimnazijos (4), Klaipėdos licėjaus (2).

Po du šimtukus gavo 27 uostamiesčio abiturientai, iš jų 16 – iš „Ąžuolyno“ gimnazijos, po 1 iš „Aitvaro“, Vytauto Didžiojo, „Varpo“ ir „Žaliakalnio“ gimnazijų, 2 iš Vydūno gimnazijos ir 5 iš Klaipėdos licėjaus.

Jau kelintus metus iš eilės daugiausia šimtukų (77) gavo „Ąžuolyno“ gimnazijos auklėtiniai. Ši mokymo įstaiga pelnytai gali didžiuotis aukštais auklėtinių ir juos ruošiančių pedagogų pasiekimais. Antroje vietoje – Klaipėdos licėjus (29).

Geriausiai abiturientams šiemet sekėsi laikyti anglų kalbos egzaminą, kurį laikė 1 170 abiturientų, o 100 balų įvertinimą gavo 109 mokiniai, daugiausia – iš „Ąžuolyno“ gimnazijos (32).

Sunkiausiai abiturientams sekėsi laikyti matematikos egzaminą, jo išlaikymo vidurkis – 27 proc. (šalyje –26,72 proc.). Šį egzaminą Klaipėdoje laikė 889 mokiniai, iš jų 22 gavo šimtukus (13 jų pelnė „Ąžuolyno“ gimnazijos mokiniai, 7 – Klaipėdos licėjaus abiturientai). Nelengvas iššūkis klaipėdiečiams abiturientams buvo ir istorijos egzaminas: gautas tik vienas šimtukas iš 346 egzaminą laikiusių abiturientų („Ąžuolyno“ gimnazija).

Vienu šimtuku įvertintas ir geografijos egzaminas, jį gavo taip pat „Ąžuolyno“ gimnazijos mokinys.

Lietuvių kalbos egzamino išlaikymo vidurkis 43,75 proc., gauta 12 šimtukų, iš jų 5 mokiniai iš „Ąžuolyno“ gimnazijos.

Pernai uostamiestyje iš 2 031 mokyklas baigusio jaunuolio šimtukus gavo 152 moksleiviai, iš viso surinkę 214 šimtukų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ąžuolas

Ąžuolas portretas
Gražiai licėjų sudirbo :-) Čia jums ne procentus skaičiuoti :-) Ąžuolynas valdo :-)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių