Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos sporto bendruomenėje auga įtampa

2021-03-15 18:00

Po atviros Klaipėdos miesto sporto tarybos kritikos feisbuko paskyroje, pavadintoje labai panašiu pavadinimu, kreiptasi į savivaldybės teisininkus, kad šie išsiaiškintų, „kas gi, prisidengdami šiuo vardu, teršia dalykinę Klaipėdos miesto sporto tarybos reputaciją“.

Vertinimas: jei Sporto tarybos veiklą kritikuojančio feisbuko administratoriai nesureaguos į pateiktas pastabas, savivaldybės teisininkų teigimu, gali tekti kreiptis į teismą dėl institucijos dalykinės reputacijos pažeminimo.
Vertinimas: jei Sporto tarybos veiklą kritikuojančio feisbuko administratoriai nesureaguos į pateiktas pastabas, savivaldybės teisininkų teigimu, gali tekti kreiptis į teismą dėl institucijos dalykinės reputacijos pažeminimo. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Visuomeniniais pagrindais veikianti patariamoji institucija – Klaipėdos miesto sporto taryba dar kovo pradžioje susirūpino savo įvaizdžiu viešojoje erdvėje.

Pastaraisiais mėnesiais dėl šios tarybos vis pasigirsdavo viešos kritikos.

Maža to, viešojoje erdvėje buvo įkurta Klaipėdos sporto tarybos paskyra, kur žeriama atvira kritika oficialiai tarybai.

Feisbuko paskyrą administruoja vadinamoji progresyvi Klaipėdos sporto bendruomenė, kuri esą nevengia vardyti įvairių negerovių, vykstančių miesto sporto gyvenime, ypač – skirstant sporto veikloms numatytus pinigus.

Klaipėdos miesto sporto taryba labai nepatenkinta, kad viešai naudojamasi jų vardu.

Todėl ir buvo kreiptasi į savivaldybės teisininkus dėl „nelegaliai įkurtos paskyros, kuri pasisavino Sporto tarybos vardą“.

Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas patvirtino, kad ši informacija jo vadovaujamą skyrių pasiekė.

„Sporto tarybai mes pateikėme rekomendacijas oficialiai kreiptis į to socialinio tinklo administratorių, kuris galėtų priimti sprendimą dėl nepagrįstai naudojamo kitos institucijos vardo. Tiesa, tas pavadinimas nėra visai identiškas, bet jis yra klaidinantis. Jei ta socialinio tinklo paskyra savo turiniu neklaidintų skaitytojų, problemos ir nebūtų. Jeigu administratorius po to nesureaguos, galbūt teks kreiptis į teismą dėl dalykinės reputacijos pažeminimo“, – komentavo A.Kačalinas.

Spaudoje pasirodžius Klaipėdos miesto sporto tarybos vadovų tvirtinimams, kad kažkas pavogė šios institucijos pavadinimą, panašaus pavadinimo feisbuko paskyros administratoriai operatyviai Klaipėdos miesto sporto tarybai pateikė pasiūlymus, kaip vienyti, o ne skaldyti uostamiesčio sporto bendruomenę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų