Klaipėdos sporto centrų reorganizaciją laimino tik valdantieji

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio politikai Klaipėdos sporto centro istorijoje padėjo tašką. Jie ketvirtadienį nusprendė, jog įstaiga nuo kitų metų pradžios turi būti prijungta prie „Viesulo“ sporto centro.

Uostamiesčio politikai Klaipėdos sporto centro istorijoje padėjo tašką. Jie ketvirtadienį nusprendė, jog įstaiga nuo kitų metų pradžios turi būti prijungta prie „Viesulo“ sporto centro.

Tokia pertvarka – vienas iš uostamiestyje įgyvendinamos sporto reformos veiksmų. Įstaigas nuspręsta reorganizuoti, nes abiejose sumažės sporto šakų, nes kai kurias nuspręsta pervesti į klubinę sistemą.

Nors Klaipėdos sporto centre ir lieka daugiau sporto šakų, finansuojamų iš miesto biudžeto, tačiau sportuojančių vaikų – mažiau. Tai esą ir lėmė siūlymą Klaipėdos sporto centrą prijungti prie „Viesulo“.

Dar viena priežastis ta, jog taip reorganizuojant įstaigas, sumažės išlaidos valdymui, nes bus atleisti Klaipėdos sporto centro administracijoje dirbantys žmonės.

Iš viso darbo neteks 29 klaipėdiečiai.

Reorganizuotam „Viesulo“ sporto centrui liks vadovauti Edmundas Klimas, o Klaipėdos sporto centro dabartiniam direktoriui pasiūlyta tapti įstaigos direktoriaus pavaduotoju, kuris būtų atsakingas už aukšto meistriškumo sportininkų padalinį.

Darbuotojų išeitinėms kompensacijoms reikės apie 400 tūkst. litų. Ši suma ir buvo priežastis, kodėl nemažai politikų numatytos įstaigų reorganizacijos nepalaikė.

„Aiškiai įvardijama, kad pinigai išeitinėms kompensacijoms bus paimti iš tų lėšų, kurios turėtų būti skirtos sportininkų krepšeliams klubinėje sistemoje. Vadinasi, užuot skatinę vaikus sportuoti, siekę masiškumo, juos tiesiog išvarysime į gatvę“, - nuomonę reiškė miesto tarybos narė Lilija Petraitienė.

Vienas sporto reformos iniciatorių Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas Saulius Budinas teigė, jog įstaigas būtina reorganizuoti. „Sporto reforma juda į priekį ir jos negalima stabdyti. Faktas tas, kad reorganizuojant įstaigas, atsilaisvins dalis lėšų, kurias bus galima nukreipti į sportininkų krepšelio fondą“, - aiškino politikas.

Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Mantas Bagočius pabrėžė, jog įstaigų reorganizacijos privalumas ir tas, jog bus beveik atlaisvintas pastatas, esantis S.Daukanto g. 24. Iš jo sporto centras bus iškeltas į „Viesulą“, o Sporto ir kūno kultūros skyrius – į Liepų g. 7 esantį pastatą. Vėliau esą politikai turės apsispręsti, koks bus pastato S.Daukanto g. 24 likimas.

„Nėra kurtesnio žmogaus už tą, kuris nenori girdėti“, - sporto reformos priešininkams replikavo Klaipėdos mero pavaduotojas Vytautas Čepas.

Tačiau ir tai jų neįtikino, kad Klaipėdos ir „Viesulo“ sporto centrų reorganizacija yra reikalinga, todėl ji palaiminta tik valdančiosios daugumos balsais.

Toliau sporto reformos veiksmų plane įrašyta Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos ir Klaipėdos sporto bazių priežiūros įstaigos steigimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Mergaitės ten lankė ir tenisą ir šokius. Bjaurūs - savanaudžiai valdininkėliai atėmė iš jų galimybę sportuoti....

O tai

O tai portretas
dar, be viso to buvo įvardinta reformos priežastis, kai iš dviejų centrų paliekamas vienas,todėl kad taip bus pasiektas DIDESNIS MASIŠKUMAS!!!Idiotiškumo viršūnė yra pasiekta o ne masiškumas.Geriau tiesiai sakykit kad kažkam,,pakvipo'' patalpos esančios Klaipėdos centre.Bjaurastys...

idomu

idomu portretas
ar jungtiniam centrui vadovaujant p. Klimui išliks buvusio vadovo p. Vitkaus sistema "myliu-nemyliu,duodu-neduodu" ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių