„Klaipėdos švenčių“ direktoriaus dar teks palaukti

Nuo metų pradžios iki rugsėjo 1-osios uostamiesčio viešojoje įstaigoje "Klaipėdos šventės" iš pareigų pasitraukus jau trečiam direktoriui, kol kas naujas konkursas dar nepaskelbtas, nors savivaldybė dėl to jau kreipėsi į Valstybės tarnybos departamentą.

Pirmąkart "Klaipėdos švenčių" direktoriaus vieta šiemet atsilaisvino po to, kai metų pradžioje iš šio posto pasitraukė Romandas Žiubrys, pareigas ėjęs nuo 2013 m. kovo.

Sausio 5-oji buvo paskutinė jo darbo diena. Kontrolierių dėmesio vis sulaukdavęs įstaigos vadovas darbo sutartį nutraukė "šalių susitarimu".

R.Žiubrio išėjimas sutapo su įstaigos "Klaipėdos šventės" auditu, buvęs vadovas buvo įvertintas ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos.

R.Žiubriui pasitraukus, "Klaipėdos šventės" be nuolatinio direktoriaus buvo neilgai. Pirmajame konkurse dalyvavo septyni žmonės.

Vienas jų – Ovidijus Zibalis, kuris nuo 2005-ųjų iki šių metų pradžios vadovavo Klaipėdos "Akropoliui".

Konkursą laimėjęs O.Zibalis "Klaipėdos šventėms" pradėjo vadovauti balandžio 2-ąją ir šiame poste išbuvo vos tris savaites. Kodėl jis pasitraukė, neviešinta.

Po to įvyko dar vienas konkursas, jame dalyvavo penki pretendentai.

Jį laimėjo buvęs Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Liutauras Galinis, šį kovą "dėl asmeninių priežasčių" palikęs prezidentūrą.

L.Galinis "Klaipėdos šventėms" pradėjo vadovauti birželio 14-ąją, tačiau ir jis nuo rugsėjo 1-osios ten nebedirba.

Praėjo jau daugiau nei trys savaitės, bet konkursas į "Klaipėdos švenčių" direktoriaus postą dar nepaskelbtas.

Savivaldybė teigė jau užsakiusi kandidato paieškos skelbimą, nusiuntė pareigybės aprašymą į Valstybės tarnybos departamentą (VTD), nurodė atlyginimo koeficientą.

Artimiausiu metu tikimasi sulaukti atsakymo, konkursai yra skelbiami per šį departamentą.

Kai VTD svetainėje atsiras informacija dėl konkurso "Klaipėdos švenčių" direktoriaus vietai užimti ir kai bent vienas pretendentas pateiks dokumentus, savivaldybėje bus suformuota konkurso komisija, kurios sudėtį patvirtins meras.

Tada ir bus renkamas tinkamiausias kandidatas.

Galimas dalykas, kad procedūra truks ne vieną mėnesį ir nežinia, ar direktorių bus suspėta išrinkti iki Kalėdų. Didžiausius žiemos renginius mieste organizuoja būtent šį įstaiga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
laukiam naujo vagies ddd

Skelbimas II

Skelbimas II portretas
Skubiai ieškomas zic pirmininkas. Už iššvaistytas lėšas atsėdėti neteks. Viskas apskaičiuota. Reikės tik kaltę prisiimti sau, jei ką...

Skelbimas

Skelbimas  portretas
Prieš rašant straipsnį, reikėtų patikrinti VTD puslapį. Konkursas jau paskelbtas vakar.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių