„Klaipėdos šventės“ auditas atvėrė darbo spragas: vadovas nusprendė trauktis

Neseniai pabaigus viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" auditą, jos vadovas Romandas Žiubrys netikėtai pasitraukė iš pareigų. Sausio 5-oji buvo paskutinė jo darbo diena. Pastaruoju metu kontrolierių dėmesio vis sulaukdavęs įstaigos direktorius iš darbo išėjo "šalių susitarimu".

Didesne už miesto mero ar net ministro alga dar pernai pavasarį išgarsėjęs viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorius R.Žiubrys po daugiau nei septynerių metų vadovavimo staiga pasitraukė iš pareigų.

Įstaigos valdybos pirmininkė, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė patvirtino, kad sausio 5-oji buvo paskutinė R.Žiubrio darbo diena.

"Nežinau, ar tai buvo pasitraukimas iš pareigų, bet, kiek man pavyko išsiaiškinti Personalo skyriuje, darbo sutartis nutraukta abiejų šalių susitarimu. Ir užvakar buvo paskutinė jo darbo diena", – trumpai pakomentavo A.Dirgėlienė.

Tačiau ji nepatvirtino, kad tai gali būti susiję su neseniai paskelbtomis įstaigos audito išvadomis ar šiuo metu atliekamu Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) tyrimu.

Savivaldybės kontrolieriaus tarnyba po beveik metus užtrukusio "Klaipėdos švenčių" audito paskelbė išvadas, kurios buvo gana šokiruojančios.

Įstaigos administravimo išlaidos nuolat augo, darbuotojams kas mėnesį prie atlyginimo buvo mokami algos dydžio priedai, viešuosius pirkimus laimėdavo giminaičiai, įstaigoje dirbo penki giminystės ryšiais susiję asmenys.

Tiesa, auditoriai pabrėžė, kad viskas tarsi buvo atliekama teisėtai, nepažeidžiant įstatymų, tačiau esą yra kitas, etikos aspektas, kurį ir turės įvertinti VTEK.

R.Žiubrio skubotas pasitraukimas iš pareigų labai nustebino savivaldybės kontrolierę Daivą Čeporiūtę.

"Nieko apie tai negirdėjau. Kas čia vyksta? Kai tik pateikiame audito ataskaitą, jie išeina iš darbo. Taip buvo ir su "Senojo turgaus" direktoriumi. Dabar vėl. Nustebinote. Tačiau nesvarbu, kad buvęs vadovas išeina iš darbo, teisės aktai jo neatleidžia nuo atsakomybės, jeigu būtų rasta rimtų pažeidimų. Laukiame ir VTEK atsakymo, ir Kontrolės komiteto sprendimo", – kalbėjo D.Čeporiūtė.

Kokios priežastys paskatino R.Žiubrį trauktis, išgirsti nepavyko, nes telefonu jis neatsiliepė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JOP

JOP portretas
va čia tai verslas, va tokiu direktoiu visi norėtų būti. UŽSAKYMAI GARANTUOTI, PRIEDAI GARANTUOTI, O KUR DAR ŠLOVĖ. ..:)

stebuklu miestas

stebuklu miestas portretas
Kaip taip lengvai galima susikompromitavusių (pačiu juodžiausiu būdu) įmonių vadovams, staigiai, be konkursų gauti šiltas vietas prestižinėse Klaipėdos įstaigose (KU, Jūrų muziejus)?

Renata

Renata portretas
Nebereikia Žiubriui nei konkurso organizuoti, nei atitinkamio išsilavinimo, vieta jo visus metus laukė, per karantiną sugebama įdarbinti kai pinigus būtų galima tiesiog pataupyti, vargšė Olga su tokia naujametine dovana.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių