Klaipėdos teatrams – gera žinia iš Vyriausybės

Klaipėdos vicemeras Vytautas Čepas iš sostinės parvežė miestiečiams gerų žinių – miesto teatrai nebus perkelti į Palangą, o jų rekonstrukcijai vyriausybė ketina skirti pakankamai pinigų ir dėmesio.

Klaipėdos vicemeras Vytautas Čepas iš sostinės parvežė miestiečiams gerų žinių – miesto teatrai nebus perkelti į Palangą, o jų rekonstrukcijai vyriausybė ketina skirti pakankamai pinigų ir dėmesio.

Trečiadienį pas premjerą Algirdą Butkevičių buvo surengtas susitikimas dėl abiejų Klaipėdos teatrų perspektyvų. Susitikime dalyvavo premjero patarėjai, Finansų ministerijos specialistai, Kultūros ministras Šarūnas Birutis, uostamiesčio vicemeras, Klaipėdos dramos teatro vadovas Gediminas Pranckūnas bei Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys. 

„Premjeras kumščiais daužė į stalą ir tikino, kad 2015 metas Klaipėdos dramos teatras turi būti atiduotas eksploatuoti be jokių interpretacijų. Aptarėme finansavimo reikalus. Darbams baigti trūksta 16 milijonų litų. Apie 3 milijonus planuojama gauti iš Europos fondų ir dar 13 milijonų iš valstybės investicijos programos. Taip bus atsiskaityta už brangiai kainuojančias scenos, salės įrangą bei kitus dalykus“, – pasakojo V.Čepas.

Kitas opus klaipėdiečiams dalykas – Valstybinio muzikinio teatro likimas – buvo taip pat aptartas. Nuspręsta, kad iki 2016 metų turi būti parengti detalusis planas bei techninis teatro modernizavimo ir plėtros projektas.

Ketinama siekti, kad visi darbai būtų atliekami ne tik iš valstybės investicinės programos, bet ir iš įvairių fondų, bei vietos programų. Birželio 11 dieną šis projektas bus pristatytas viešai.

Sutarta, kad per trejus metus nuo planų parengimo teatras būtų baigtas rekonstruoti, o tuo pačiu bus atnaujinta Atgimimo aikštė bei teatro prieigos.

Liepos 25-ąją Klaipėdoje viešėsiantis premjeras A.Butkevičius ketina dar kartą susitikti su teatralais ir dar kartą kalbėti apie jau atliktus ir būsimus darbus.

Prisiminęs klaipėdiečių baimes dėl to, kad uostamiesčio teatrai gali būti iškelti į naujai statomą Palangos estradą premjeras klaipėdiečiams pareiškė: „Netikėkite jokiais gandais, aš pasakiau ir panikuoti nėra pagrindo. Teatralai gali būti ramūs – niekas nesiruošia jų žlugdyti ar iškelti“.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas priekuliskis

zenonas priekuliskis portretas
Tai gal teisingumo m-nas Sarunas Birutis nezinojo, kad dar nebaigti restauracijos darbai ? Pasiklause premjero Algirdo, pasitikslino, kad tikrai restauracija dar nebaigta ir atsauke savo sprendima skelbti konkursa.

to teisybe

to teisybe portretas
ką padarė? Nuvažiavo į Vilnių? Taigi jis mero pavaduotojas - ką meras jam liepia, tą jis ir turi daryti.

Taip2

Taip2 portretas
IŠNUOMOJA SANATORIJĄ : PIETAUJA SANATORIJOJE, PAGULI, PAMIEGA, PO PIETŲ - VĖL REPETUOJA, SPEKTAKLYJE VAIDINA . O NAKČIAI GALI IR NEPARVEŽTI :) :) :) PASILIEKA KOKIAME BARE.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių