Klaipėdos ukrainiečiai savo valstybės šventę paminėjo dainomis

Rugpjūčio24-ąją ukrainiečiai visame pasaulyje mini savo šalies nepriklausomybės dieną. Šią šventę paminėjo ir Klaipėdoje gyvenantys ukrainiečiai.

Klaipėdos tautinių kultūrų centre ta proga buvo surengtas koncertas. Jį vedė pastaruoju metu Klaipėdoje gyvenantis nusipelnęs Ukrainos artistas, tarptautinių konkursų laureatas, bajano virtuozas Olech Podolskyi.

Šventės metu skambėjo Ukrainos ir Lietuvos himnai, prisiminta Ukrainos istorija.

Gausų ukrainiečių būtį su švente pasveikino Tautinių kultūrų centro vadovė Jelena Butkevičienė ir totorių tautinės bendrijos „Nur“ pirmininkas Ilfir Gibadullin.

Šiemet rudenį sukaks 35 metais, kai lietuvę Birutę vedęs ir Klaipėdoje apsigyvenęs Leonidas Tregub uostamiestyje su bendraminčiais įkūrė Pabaltijo ukrainiečių asociaciją ir tapo jos pirmininku. Jautrūs jo žodžiai buvo skirti nuo karo siaubo pabėgusių tautiečių dvasiai palaikyti.

Popietės metu ne kartą buvo kartojamas linkėjimas taikos, pasisakiusieji kartojo ir šūkį „Šlovė Ukrainai!“.

Šventę surengė Klaipėdos ukrainiečių kultūros ir švietimo centras „Rodyna“, koncerte pasirodė kultūros tradicijas puoselėjantys ansamblių nariai.

Uždegančių, kupinų Tėvynės ilgesio ir meilės dainų žodžius kartojo ir žiūrovai. Daugeliui apsilankymas šiame renginyje tapo širdies atgaiva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių