Klaipėdos universitetas taps geriausių Nyderlandų universitetų partneriu

  • Teksto dydis:

Birželio 13-14 dienomis Klaipėdos universitete lankysis oficiali delegacija iš Nyderlandų Eindhoveno technologijos ir Hanzos taikomųjų mokslų universitetų. Birželio 15 dieną Nyderlandų karališkosios šeimos vizito metu Vilniuje bus pasirašoma strateginės partnerystės sutartis su Klaipėdos universitetu ir Nyderlandų Eindhoveno technologijos bei Hanzos taikomųjų mokslų universitetais.

Sutarties pasirašymo ceremonijoje dalyvaus Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė, energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas, švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, skelbiama pranešime spaudai.

Strateginės partnerystės tikslas – Nyderlandų Eindhoveno technologijos, Hanzos taikomųjų mokslų ir Klaipėdos universitetų bendradarbiavimas energetikos mokslinių tyrimų srityje: kriogeninio kuro, SGD ir vandenilio ekologinės, hibridinės energetikos tinklo kūrimas. Universitetai bendradarbiaus technologijų, aplinkosaugos, teisės ir ekonomikos klausimais, kurie susiję su tvariu žaliuoju šių kuro rūšių naudojimu Baltijos mėlynajame koridoriuje, visuomeninės vertės kūrimu ir naujų verslo galimybių sudarymu.

Klaipėdos universitetas vienintelis Baltijos šalyse vykdo Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų inžinerijos studijų programą ir mokslinius tyrimus. Universitetas yra partneris Lietuvos SGD klasteryje, Lietuvos SGD platformoje, universitete veikia SGD kompetencijų centras. Be to, Klaipėdoje yra išvystyta SGD infrastruktūra: SGD laivas-saugykla „Independence“, Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų institute veikia modernios laboratorijos, kuriose galima vykdyti aukščiausio lygio mokslinius tyrimus.

Pasak laikinai Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas einančio prof. dr. Artūro Razbadausko, šios strateginės partnerystės sutarties pasirašymas yra tarptautinio Klaipėdos universiteto lygio pripažinimas ir įvertinimas. „Tai istorinis įvykis Klaipėdos universitetui. Ženklus indėlis į universiteto vystymą ir augimą su tokio lygio strateginiais partneriais.

Tai sudaro galimybes ne tik universiteto mokslininkams bendradarbiauti ir vykdyti svarbius tarptautinius projektus energetikos srityje, bet ir studentams, kurie bus įtraukti į mokslinį darbą, galės vykti į kitas šalis pagal mainų programas bei atlikti tarptautines praktikas užsienio verslo įmonėse.“ Nyderlandų Eindhoveno technologijos ir Hanzos taikomųjų mokslų universitetų delegacija birželio 14 dieną lankysis KU Jūros tyrimų institute.

Jiems bus demonstruojamos modernios laboratorijos, pristatomi vykdomi moksliniai projektai. Vėliau delegacija vyks į AB „Klaipėdos naftą“, apžiūrės SGD laivą-saugyklą „Independence“. Birželio 15 dieną dvišaliame energetikos forume Vilniuje bus pasirašyta strateginės partnerystės sutartis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atsakymas

atsakymas portretas
Nežinau, kodėl turėtų būti gaila dėl partnerių Lietuvoje. Pasaulio reitinge VU kažkur apie 500 vietoj, kai Nyderlandų TUE universitetas 141 vietoj. Čia tikrai pasistengė dėl tokio partnerio. Pažiūrėjus universiteto video, matosi, kad rimta veikla užsiima. Bet VU irgi nėr blogai, jei tokio lygio dar pora partnerių rastų, tai tik į gerą.

Aš portretas
Cia kaip ; skurdo Lietuva istojo i turtinguju kluba !

Ašara.

Ašara. portretas
gaila, kad nerasta partneriu Lietuvoje
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių