Klaipėdos universiteto absolventams – savivaldybės premijos

  • Teksto dydis:

Už Klaipėdai reikšmingus baigiamuosius darbus penkiems Klaipėdos universiteto (KU) absolventams bus skirtos piniginės premijos. Premijos dydis – 578 eurai.

Taip Klaipėdos miesto savivaldybė jau penktą kartą įvertina miestui aktualius studentų darbus, didelis dėmesys skiriamas pritaikomumo aspektui. Komisijos vertinimui šiemet iš viso buvo pateikta 14 darbų, kuriuos rekomendavo Klaipėdos universiteto atstovai.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, tai prasmingas ir konkretus miesto bei universiteto bendradarbiavimo pavyzdys, turintis gražias tradicijas ir gerą, sveiką motyvacinį užtaisą.

„Tai būdas skatinti veiklas ir studijas bei motyvuoti studentus, kad jų darbai būtų nukreipti į miesto poreikius įvairiose srityse – pramonės, ūkinės veiklos, socialinėje, kultūrinio gyvenimo, turizmo, gamtosaugos ir kitose. Smagu, kad visi penki darbai, kurie yra atrinkti, ne tik konstatuoja esamą situaciją, identifikuoja problematiką, tačiau ir pateikia konkrečius receptus su labai ryškia „veikliąja medžiaga“, kuri reikalinga ir svarbi Klaipėdos miestui. Tai ir buvo pagrindiniai kriterijai, pagal kuriuos komisija atrinko darbus “, –  sakė Klaipėdos meras.

Premijos šiais metais bus skirtos KU Vadybos katedros magistrei Julijai Rauktytei (darbas „Klaipėdos miesto ugdymo įstaigų personalo kvalifikacijos tobulinimo sistema“, darbo vadovė doc. dr. E. Žiuperkienė), Viešojo administravimo ir politikos mokslų katedros bakalaurei Viktorijai Einorienei (darbas „Savivaldybių bendradarbiavimas atliekų tvarkymo srityje: KRATC atvejis“, darbo vadovė lekt. G. Burbulytė – Tsiskarishvili), Socialinės geografijos ir regionistikos studijų centro magistrei Modestai Vaitkutei (darbas „Klaipėdos, kaip jūrinio miesto, įvaizdžio formavimas viešosiose erdvėse“, darbo vadovė doc. dr. Daiva Verkulevičiūtė – Kriukienė), Rekreacijos ir turizmo katedros magistrei Godai Sakalauskaitei (darbas „Prieinamo turizmo plėtros perspektyvos: Klaipėdos senamiesčio atvejis“, darbo vadovė prof. dr. D. Šaparnienė) ir Inžinerijos katedros magistrei Ievai Paulauskei (darbas „Celiuliozės aerogeliai: gamyba, tyrimas ir taikymas naftos produktų surinkimui nuo vandens  paviršiaus“, darbo vadovė doc. dr. T. Paulauskienė).

Piniginėmis premijomis  kasmet vertinami daugiausiai penki KU absolventų darbai. Vertinimo komisiją sudaro 7 nariai: trys Savivaldybės administracijos, trys Klaipėdos universiteto atstovai ir pirmininkas – miesto meras.

Savivaldybė taip pat skiria premijas ir kitų Klaipėdos aukštųjų mokyklų absolventams už miestui pritaikomus ir aktualius darbus. Premijos dydis – 500 Eur, kasmet paskirstoma 10 premijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmam

pirmam portretas
Klaustuko klavišas sugedo?

man patinka:))

man patinka:)) portretas
"..Vertinimo(?) komisiją(?) sudaro 7(?) nariai:(?) trys(?) Savivaldybės administracijos(?), trys(?) Klaipėdos universiteto atstovai(?) ir .....pirmininkas(????) – miesto meras.??:)))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių