Klaipėdos uoste vėl aptikti Europoje vogti daiktai

Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) pasieniečiai Klaipėdos uoste ketvirtadienį sulaikė iš Švedijos keltu atplaukusį Skuodo rajono gyventoją ir jo automobilį „Mazda 626“, kuriuo gabenta, įtariama, vogtų daiktų.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) PAR Uosto užkardos pasieniečiai Malkų įlankos pasienio kontrolės punkte patikrino iš Karlshamno uosto keltu atplaukusį 28-erių Skuodo rajono gyventoją ir jo vairuotą „Mazda 626“ švediškais numeriais. Patikros metu vyras pasieniečiams pateikė ne šios, o visai kitos transporto priemonės registracijos dokumentus.

Automobilyje uostamiesčio pasieniečiai aptiko įvairių daiktų, kurie, įtariama, yra vogti. Tai benzininiai pjūklai, mobilieji telefonai, aukšto spaudimo vandens įrenginiai, maišai su spalvotuoju metalu, nešiojamieji kompiuteriai, fotoaparatas, navigacijos įrenginys.

Skuodiškis neturėjo jokių pirkimo dokumentų. Jis jau anksčiau buvo patekęs į Lietuvos ir Norvegijos teisėsaugininkų akiratį.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pakrančių apsaugos pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Įtariamąjį VSAT pareigūnai po apklausos paleido. Visi daiktai saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.

Klaipėdos uoste pasieniečiai per savaitę jau antrąsyk sulaiko, įtariama, Vakarų šalyse vogtų ir keltais į Lietuvą atplukdytų daiktų.

Praėjusį ketvirtadienį pajūrio pasieniečiai uoste sulaikė keturis Rokiškio gyventojus ir du jų mikroautobusus, kuriais iš Vokietijos atplukdyta, įtariama, daug vogtų įvairių rūšių bei paskirties buitinių ir pramoninių daiktų bei įrankių.


Šiame straipsnyje: pasieniečiaivogti daiktai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių