Klaipėdos uosto vadovas lankėsi transporto ir logistikos forume Kazachstane

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Astanoje (Kazachstanas) vyko II tarptautinis transporto-logistikos forumas „Kazachstanas – Naujasis šilko kelias“, kuriame dalyvavo ir pranešimą skaitė generalinis direktorius Arvydas Vaitkus. Renginį organizavo šios šalies transportininkų asociacija „Kazlogistics“.

Iš viso šiame renginyje dalyvavo 700 dalyvių iš 25 pasaulio šalių – Rusijos, Kazachstano, Baltarusijos, Turkmėnistano, Uzbekistano, Kinijos, Vokietijos bei Lietuvos, Latvijos ir Estijos geležinkelių bendrovių delegacijos. Taip pat tokios žinomos kompanijos kaip„Hewlett-Packard“, „DHL“, „DP World“, kitos stambios verslo įmonės iš Kinijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Rusijos, Jungtinių Amerikos Valstijų.

Lietuvos delegaciją sudarė LR susisiekimo ministerijos, Uosto direkcijos, bendrovių „Lietuvos geležinkeliai“, „VPA Logistics“ atstovai. Renginio metu UAB „VPA Logistics“ pasirašė bendradarbiavimo memorandumą su multimodaliniu operatoriumi „KTZ-Express“.

Renginio metu paralelinėje sesijoje „Vandens transporto vaidmuo transkontinentinių maršrutų vystyme“ VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius pristatė Klaipėdos uostą skaitydamas pranešimą „Klaipėda – neužšąlantis Jūsų sėkmės uostas“. Surengtas susitikimas su Lietuvos ambasados atstovais Astanoje, taip pat darbiniu vizitu aplankyta įmonė „Национальная компания «Продовольственная контрактная корпорация», kuri yra tiesiogiai įgaliota Kazachstano valstybės ir jai pavesta valstybinio agento funkcija valdyti valstybinių grūdų išteklius, vykdant įsigijimo, laikymo ir tvarkymo grūdų valstybinę išteklių programą.

Taip pat pristatyti pagrindiniai Lietuvos transporto grandinės taškai: Lietuvos geležinkeliai, Klaipėdos uostas, konteinerinis traukinys „Saulė“.

Pasiūlyta konteinerinį traukinį „Saulė“ akcentuoti kaip vieną pagrindinių prekių pristatymo vežėjų didžiausioje pasaulinėje parodoje EXPO 2017, kuris įvyks Astanoje. Plačiai aptartos grūdinių kultūrų pervežimo galimybės per Klaipėdos uostą, pristatyti šioms kultūroms skirti pajėgumai uoste, technologiniai procesai, uosto infrastruktūra. Aptartos įvairios logistinės priemonės Kazachstano kroviniams gabenti per Lietuvos teritoriją išnaudojant AB „Lietuvos geležinkeliai“, Klaipėdos uosto, konteinerinio traukinio „Saulė“ potencialą. Plačiai diskutuota apie apsikeitimą moksline baze tarp Kazachstano ir Lietuvos jūrinio sektoriaus mokslo įstaigų.

„Dalyvavimas tokio pobūdžio konferencijoje yra perspektyvus būdas priminti potencialiems klientams apie Klaipėdos uostą, kaip vieną iš logistinės grandinės tranzitinių taškų Baltijos jūros Rytinės pakrantės regione, taip pat pristatyti Klaipėdos uosto potencialą, galimybes, pajėgumą, infrastruktūros pokyčius siekiant pritraukti papildomus krovinių srautus per Klaipėdos uostą, garsinti šalį ne tik kaip krovinių pervežimo centrą, bet ir kaip turizmo objektą. Taip pat labai vertinu pozityvų ir šiltą dialogą su p. Askar Mamin, Kazachstano geležinkelių „Kazachstan Temir Žoly“ prezidentu bei kitais potencialiais partneriais, su kuriais teko pabendrauti ir aptarti aktualius klausimus“ – dalyvavimą forume apibendrino generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Nuotraukas iš renginio galite žiūrėti čia: 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrius

Audrius portretas
Dirbu logistikoje daugelį metų, vis aplsilankau tokiose konferencijose/forumuose, kad sužinočiau kažko naujo.. Vis tik logistika toks darbas, kad turi mokytis visada, niekada pagal vieną sistemą nepadirbsi, nes atsiras geresnių ir greitesnių už tave. Gera žinoti, kad lietuvaičiai pasiekia ir tarptautinius forumus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių