Klaipėdos vakcinavimo centras keliasi į kitą vietą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos vakcinavimo centras, šiuo metu veikiantis adresu Kretingos g. 36, keliasi į naują erdvę kitoje miesto vietoje. Nuo rugsėjo 1 d. gyventojai, norintys pasiskiepyti nuo COVID-19, turės atvykti į vakcinacijos centrą naujosios Futbolo sporto mokyklos teritorijoje, adresu Paryžiaus Komunos g. 16A.

Vakcinavimo centras bus įkurtas arčiausiai gatvės esančioje pastato dalyje – erdviose „Atviro jaunimo centro“ patalpose. Surasti naująjį vakcinavimo centrą didžiulėje mokyklos teritorijoje neturėtų būti sunku: kaip ir anksčiau, kelią vakcinavimo centro lankytojams rodys ryškios, mėlynai raudonos vakcinavimo centro nuorodos.

„Visų pirmiausia, noriu pasidžiaugti, kad vakcinavimo apimtys ir tempas ne tik kad neslūgsta, bet netgi įgauna naują pagreitį. Būtent ta aplinkybė ir nuteikė mus sprendimui, kad vakcinavimo centras turi tęsti savo veiklą, nepaisant to, kad sutartis dėl tam tikslui naudojamo LCC pastato baigiasi šį mėnesį. Tikimės, kad naujoji vakcinavimo centro vieta norintiems pasiskiepyti nuo COVID-19 gyventojams bus dar patogesnė.

Norėtųsi, kad šį adresą, esantį pakeliui į didžiuosius prekybos centrus, atrastų ne tik klaipėdiečiai, bet ir aplinkinių miestelių gyventojai, ruošiantys vaikus mokyklai. Noriu priminti, kad nuo kiekvieno mūsų sąmoningumo priklauso kaip greitai ir kaip saugiai galėsime grįžti į įprastą kasdienybę. Kuo daugiau tarp mūsų bus pasiskiepijusių, tuo mažiau netikėtumų, kad virusas sujauks mūsų planus, todėl dar kartą kviečiu – skiepykimės ir patys rinkimės, kokios spalvos turi būti zona, kurioje gyvename“, – kviečia Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Naujajame vakcinavimo centre bus skiepijami visi norintys: čia bus įrengtos 8 skiepijimo vietos ir dvi laukimo salės. Vakcinacijos centro darbo laikas nesikeis: pirmadienį – penktadienį nuo 8 iki 20 val., šeštadienį – nuo 9 iki 12 val.

Nesikeičia ir vakcinavimo centro koordinatorius: juo ir toliau lieka Jūrininkų sveikatos priežiūros centras.

„Naujose vakcinavimo centro patalpose, kaip ir anksčiau, atvykusiems skiepytis bus užtikrintos saugios sąlygos (reikiami atstumai, dezinfekcija ir kt.), o slaugytojų darbas organizuojamas taip, kad žmonės, laukdami savo skiepo, sugaištų kuo mažiau laiko“, – sako savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė.

Kad vakcinavimo centrui iš Kretingos g. 36 reikės išsikelti į kitas patalpas, buvo aišku dar šį pavasarį. Tada konstatuota, kad patalpų, tinkamų vykdyti masinį gyventojų vakcinavimą, pasirinkimas uostamiestyje yra ypač nedidelis. Buvo įvertinta, kad vakcinacijos centras LCC tarptautinio universiteto patalpose galės veikti tik vasaros metu, o nuo naujų mokslo metų

pradžios jas teks užleisti tikriesiems šių patalpų šeimininkams – studentijai. Miesto valdžia planavo, kad vasarą užbaigus Futbolo sporto mokyklos statybas, nuo rugsėjo 1 d. laisvose patalpose laikinai bus galima įkurdinti vakcinacijos centrą.

"Naudodamasis proga noriu nuoširdžiai padėkoti tarptautinio LCC universiteto vadovams ir bendruomenei už geranorišką ir draugišką pagalbą miestui labai sudėtingu metu ir neįprastomis aplinkybėmis, juo labiau sprendimų priėmimui turint labai mažai laiko. Tai puikus socialinio jautrumo ir socialiai atsakingo bendradarbiavimo pavyzdys“, – pažymėjo meras V. Grubliauskas.

Primename, kad kiekvieną ketvirtadienį visuose vakcinacijos centruose Lietuvoje gyventojai kviečiami skiepytis be išankstinės registracijos. Pasirinkti bus galima bet kurią vakcinacijos centre esančią vakciną.

Gyventojai be išankstinės registracijos taip pat priimami kiekvieną darbo dieną 13-15 val.

Norėdami pasiskiepyti gyventojai taip pat gali registruotis iš anksto ir pasirinkti tikslų laiką. Registruotis galima internetu koronastop.lt bei Karštosios linijos tel. 1808. Kiekvieną sekmadienį, nuo 10 iki 18 val. pasiskiepyti nuo COVID-19 galima ir „Eurovaistinėje“, esančioje prekybos centre „Akropolis“, Taikos pr. 61 (reikalinga išankstinė registracija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galėtų

Galėtų portretas
Į Marsą

Chi

Chi portretas
Skiepijaus lauko palapinėje šalia Maksimos. Pasitaikė diena, kai Klaipėdoje ūžė vėtra. Slaugytojos apsivilkusios paltus ir vakciną sutraukė į švirkštą, ir su ta pačia adata įdūrė į petį, užtruko vos porą minučių ir gavau kortelę, kad esu paskiepyta. Viskas gerai, jokių temperatūrų, jokių šalutinių reiškinių. Kol kas. Tik namie ėmiau galvoti, kaip čia taip atsitiko, kad nė nemačiau slaugytojos pareigybės, nė pavardės, tiesiog kaip pjaunama avis automatiškai atlikau visus veiksmus..

Senjoras

Senjoras portretas
Gaila, kad naujasis vakcinacijos centras pasirinktas tokioje vietoje, kur nėra viešojo transporto stotelės. Susisiekimo klausimas labai svarbus.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių