Klaipėdos vakcinavimo centras lieka senoje vietoje

Klaipėdos savivaldybė iki Naujųjų atidėjo planus iškelti vakcinavimo centrą iš Paryžiaus Komunos gatvės. Šių ketinimų kol kas atsisakyta nemažėjant besiskiepijančiųjų srautams.

Gruodžio pradžioje "Atviro jaunimo centro" patalpose, Paryžiaus Komunos g. 16A, veikiantį vakcinavimo centrą planuota iškelti.

Tačiau, anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, besiskiepijančiųjų srautai nesumažėjo, kaip prognozuota, todėl šių planų atsisakyta.

"Stebėjome situaciją. Realybė parodė, kad dėl trečiojo skiepo padaugėjo besiskiepijančiųjų. Manome, kad jų srautai gali dar išaugti nuo gruodžio 1 d., kai testavimas taps mokamas. Todėl kol kas laikomės tos pozicijos, kad iki gruodžio pabaigos vakcinavimo centras liktų toje pačioje vietoje", – patvirtino G.Neniškis.

Stebėjome situaciją. Realybė parodė, kad dėl trečiojo skiepo padaugėjo besiskiepijančiųjų.

Administracijos direktorius pripažino, kad ir "Jaunimo centro" persikėlimas į naująsias patalpas, kur dabar skiepijami klaipėdiečiai, kol kas stringa.

Perkėlimo procesas šiek tiek užtruko, "Jaunimo centras" turi techninių bei organizacinių problemų. Ir jiems persikraustyti į Paryžiaus Komunos gatvę būtų geriau nuo sausio 1 d.

"Todėl tose patalpose iki šio laiko veiks vakcinavimo centras. Seksime srautus ir stebėsime, kas vyksta. Dabartiniu metu skiepyti jau galima ir privačiuose sveikatos centruose. Procesas pamažu įsibėgėja, bet taip greitai, kaip tikėjomės praeito mėnesio viduryje, nevyksta. Kad žmonėms nereiktų laukti skiepo šaltyje, iki gruodžio 31 d. vakcinavimo centras veiks senojoje vietoje", – pabrėžė G.Neniškis.

Gintaras Neniškis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šiuo metu Klaipėdos miestas (57,3 proc.) iš visų 60 Lietuvos savivaldybių pagal vakcinavimą yra septintoje vietoje nuo galo.

Žemiau – tik Plungės, Kretingos ir Klaipėdos rajono savivaldybės, taip pat Skuodo bei Vilniaus rajonai.

Paskutinėje vietoje – Šalčininkų rajonas, kur pasiskiepijo mažiau nei 44 proc. gyventojų. Lietuvos pasiskiepijusiųjų vidurkis – 66,7 proc.

Klaipėdoje iš viso vakcinuota 85,4 tūkst. žmonių, daugiausia 65–69 metų amžiaus (80,6 proc.), mažiausiai – 12–15 m. paauglių (23,5 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris

Lauris  portretas
Ne vakcinavimo o marmalevimo centras kur leidze kaskoki marmala

Samonotas, apaugęs - mūs

Samonotas, apaugęs - mūs portretas
centras tebestovi dar vis. Laukia veršių septintam įskiepiui. Tik nuo durnumo vaistų nėr. Kalkit po uodega - galgi padės jiems.

Gaidys lauris

Gaidys lauris portretas
Kakariekų. Celofanu ir Lobovu tikiu. Nes gaidžio smegenys per mažos daugiau suprasti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių