Klaipėdos valdžia nori rūpintis Santuokų rūmais

Klaipėdos savivaldybė sieks iš valstybės atimti uostamiesčio Santuokų rūmus, nes Vyriausybė jais nesirūpina, o pastatui verkiant reikia remonto.

S.Šimkaus gatvėje esantis pastatas, kuriame įsikūręs Civilinės metrikacijos skyrius, šiuo metu priklauso valstybei.

Savivaldybės specialistai miesto tarybos nariams siūlys pritarti sprendimo projektui perimti šį pastatą savivaldybės nuosavybėn.

„Kol kas neturime sutikimo, kad valstybė šį pastatą mums atiduos. Pirmiausia reikia tarybos sprendimo, kad jį sutinkame perimti. Tuomet reikės paruošti Vyriausybės nutarimo projektą dėl pastato perdavimo. Taip elgtis patarė Teisingumo ministerija“, - teigė Turto ir privatizavimo skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Jos žodžiais, tokių žingsnių imtasi, nes valstybė savo pastatu nesirūpina, o savivaldybė neturėtų į jo remontą investuoti biudžeto lėšas.

Santuokų rūmų pastatas yra labai prastos būklės. Jis pastatytas prieš 28 metus ir nė kartą nebuvo kapitališkai remontuotas.

„Būtina apšiltinti pastato sienas, sutvarkyti fasadą ir aplinką, pakeisti stogo, grindų dangas bei inžinerinius tinklus, atlikti patalpų rekonstrukciją“, - būtinus darbus vardijo G.Paulikienė.

Savivaldybė dar 2006 metais parengė pastato remonto investicinį projektą, tačiau jis į Valstybės investicinę programą taip ir nebuvo įtrauktas. Suremontuoti pastatą kainuotų apie 5 mln. litų.

„Jei šis pastatas priklausytų savivaldybei, galėtume nusimatyti lėšas jo remontui. Be to, jis labai mažai panaudojamas. Civilinės metrikacijos skyrius įsikūręs 379 kvadratinių metrų ploto patalpose. Didžiąją pastato dalį - 969 kvadratinius metrus - užima Apeigų rūmai, tačiau jie naudojami daugiausia du kartus per savaitę. Perėmus pastato nuosavybę, jame galėtume įkurdinti dalį savo įstaigų ir nereikėtų patalpų šildyti be reikalo“, - teigė G.Paulikienė.

Nors Santuokų rūmų pastatas savivaldybei nepriklauso, jo remontui iš miesto biudžeto jau atseikėta apie 3 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Santuokų rūmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių