Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos valdžia spręs, ar išjungti šildymą

2012-04-16 05:00
Klaipėdos valdžia spręs, ar išjungti šildymą
Klaipėdos valdžia spręs, ar išjungti šildymą / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šiandien miesto valdžia spręs, ar užbaigti brangiausią ir labiausiai klaipėdiečius išvarginusį šildymo sezoną. Sprendimą nulems vyraujantys orai.

Intensyvūs svarstymai, ar užbaigti šildymo sezoną uostamiestyje, prasidėjo iš karto po Velykų. Kasdien buvo organizuojami pasitarimai šiuo klausimu.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas, kuriuo užbaigiamas šildymo sezonas, paruoštas. Liko sulaukti tinkamų orų ir jį pasirašyti.

„Išanalizavome orų prognozes ir manome, kad pirmadienį bus galima užbaigti šildymo sezoną. Jei tik orai leis, sprendimas bus priimtas ryte. Atsakingam darbuotojui dar savaitės viduryje sakiau pasirengti įsakymą ir nešiotis su savimi“, – penktadienį tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Ilgiau šildytis geli tekti darželiams. Jiems numatoma šildymą palaikyti dar kelias dienas. Jei per kelias dienas orai išliks šilti, šildymas išjungtas bus ir ikimokyklinio ugdymo įstaigoms.

Oficialiai šildymo sezonas baigiamas, kai trijų parų vidutinė oro temperatūra yra ne žemesnė nei 10 laipsnių šilumos. Šilumos ūkio prižiūrėtojai išjungti šildymą turi per tris dienas.

Šildymo sezoną pirmasis iš didžiųjų miestų baigė Kaunas. Tai jau padarė ir Vilnius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų