Klaipėdos valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje – pokyčiai

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) ketina šalies mastu atleisti daugiau nei 30 darbuotojų. Spalio mėnesį apie tai ji įspėjo 34 žmones.

Dėl reorganizacijos Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba virs departamentu, tačiau čia atleidimų bus išvengta.

VMVT darbuotojus atleidžia dėl darbo organizavimo pakeitimų, be to, dalis darbuotojų atsisakė dirbti naujomis sąlygomis.

Pasak VMVT Personalo skyriaus vedėjos Jurgitos Rimkienės, darbuotojams, dirbantiems pagal darbo sutartis, buvo pasiūlyta užimti naujas pareigas.

"Didžioji dauguma, apie 96 proc. teritorinių padalinių darbuotojų priėmė pasiūlymus, o likusieji pasirinko kitas alternatyvas", – pranešime sakė J.Rimkienė.

Klaipėdos valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje ypatingų pokyčių nebus.

"Beveik visi sutiko su siūlomomis pareigomis, išskyrus tuos, kuriems artėja pensinis amžius. Žmonės galbūt svarsto pasirinkti išmokas", – patikino Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.

Antanas Bauža / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Iš viso Klaipėdos padalinyje dirba apie pusšimtį darbuotojų. Šiuo metu Klaipėdos tarnyba veikia Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono ir Neringos savivaldybių teritorijoje. Atskirais padaliniais šiuo metu veikia Kretingos, Palangos, Skuodo ir Šilutės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos.

"Šios tarnybos virs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos departamento skyriais, tik Palangoje liks nuotolinės darbo vietos. Gal ir gerai, bus didesnė kontrolė, viskas bus vienose rankose", – pastebėjo A.Bauža.

VMVT skelbė, kad pokyčiai tarnyboje bus baigti iki gruodžio 1 d.

Tačiau, likus pusei mėnesio iki šios datos, nėra aišku, kas taps departamentų vadovais.

"Veikiausiai vyks konkursai. Šiuo metu trys buvę pavaduotojai jau yra perkelti į patarėjų pareigas. Tarnybų viršininkams taip pat kol kas pasiūlytos tik patarėjų pareigos. Neatmetu, jog galbūt ir aš dalyvausiu konkurse", – svarstė A.Bauža.

A.Bauža Klaipėdos valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai vadovauja nuo 2011 m.

"Mano biografija normali. Esu karjeros diplomatas ir karjeros veterinaras", – šmaikštavo A.Bauža.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Atejo visiems laikams ir laidos tik su kede

Oi kaip

Oi kaip portretas
reikia purtyti šitą gyvačių lizdą, oi kaip reikia..Pradedant nuo Vilniaus aštuonkojų reguliuojančių lenkų ir kitų sudverslių produkcijos srautus su nustatytais tarifais

P. Baužai

P. Baužai portretas
Ar tie VMVT tarnybos vadovai postą gauna kaip amžiną?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių