Klaipėdos vyriausioji prokurorė nusišalino nuo tyrimo dėl galimų pažeidimų ligoninėje

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė nusišalino nuo tyrimo dėl galimų pažeidimų Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

„Siekiant užtikrinti šio tyrimo objektyvumą, išsamumą bei pašalinti net tariamas prielaidas dėl šališkumo, Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė D. Pocienė, kaip pažįstanti Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovą, nusišalino nuo šio ikiteisminio tyrimo“, – BNS teigė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

D. Pocienė BNS antradienį patvirtino, jog anksčiau buvo operuota ir yra prižiūrima Klaipėdos universitetinės ligoninės medikų, dėl to pažįstanti bei bendraujanti ir su ligoninės vadovu Vinsu Janušoniu. Antradienį Klaipėdos prokuratūros vadovė tikino, jog ši pažintis nesudaro prielaidų nusišalinimui. Tačiau esant reikalui, ji pasiryžusi tai padaryti. 

E. Martinonienės teigimu, aukštesniojo prokuroro funkcijas šiame tyrime vykdys Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Jevgenijus Michailovskis.

Ikiteisminio tyrimo veiksmus pavesta atlikti Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybai.

Tyrimas pradėtas dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo ir tarnybos pareigų neatlikimo.

Prokuratūra teigė nusprendusi pradėti tyrimą, kai buvo išnagrinėtas Generalinei prokuratūrai pateiktas Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pasirašytas pareiškimas, kuris grindžiamas šioje ligoninėje atliktų patikrinimų metu nustatytomis aplinkybėmis bei išvadomis.

Prokurorų teigimu, ikiteisminis tyrimas būtinas tam, kad jo metu būtų kruopščiai ištirti visi pateikti duomenys dėl galimų teisės aktų pažeidimų užtikrinant ligoninės personalui saugias darbo sąlygas bei užkertant kelią koronaviruso plitimui tarp ligoninės personalo bei pacientų.

Tyrimo metu prokurorai sieks nustatyti priežastis, dėl ko ligoninėje išplito koronavirusas, taip pat už teisės aktų reikalavimų vykdymą atsakingus asmenis.

Prokuratūra pažymi, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas ne dėl konkretaus asmens galimai padarytos nusikalstamos veikos, bet siekiant objektyviai įvertinti, ar yra pagrindas ministerijos pareiškime minimas aplinkybes vertinti kaip nusikalstamą veiką.

Balandžio pradžioje dėl infekcijų kontrolės pažeidimų buvo sustabdyta didelės dalies Klaipėdos universitetinės ligoninės skyrių veikla.

A. Veryga anksčiau teigė, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvo kilę daug rizikos tiek personalui, tiek pacientams užsikrėsti, tinkamai neorganizuota infekcijų kontrolė.

Ministro teigimu, nesutapo Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui ir į ligoninę nuvykusiems ekspertams pateikti duomenys dėl užsikrėtusio personalo ir pacientų, neužkirstas kelias kontaktuoti darbuotojams, dirbusiems su infekuotais pacientais ir nedirbusiems su jais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Tai puiku,kai prokurore nesikisa i tyrima.Bus objektyviau viskas.O jei yra zmogui beda ir reikia operacijos,pripazinkim mes visi ieskome pazystamu gydytoju ir klausiame ju patarimu.Nieko nuostabaus ir siuo atveju.Bukim pakantesni.Na ir bjaurus lietuviai.Nebereikalo tevas a.a.sake ,tik lietuviu deka Sibiro duonele tiek krimto.Ne kitos tautybes deka.Raminkites zmones pavydedami,skuzdami.Jau gamta rodo ,kad liaukites taip gyventi.Pirstu grumoja.

Viskas aišku.

Viskas aišku. portretas
Tai ne mūsų prokuratūra. Tai Kažkieno prokuratūra. Todėl atsisakau atiduoti savo mokesčius šitiems tipams išlaikyti - tegu jiems moka tie kuriems jie dirba

Šiaip

Šiaip portretas
Būtų vyr. gydytojas padorus, išeitų į pensiją ir pasibaigtu visas širšalas. Bet manau kad to nebus.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių