Pereiti į pagrindinį turinį

"Klaipėdos želdiniai" miestą prižiūrės be atestato?

2010-11-02 05:00
Tvarka: jei bendrovė "Klaipėdos želdiniai ir toliau dirbs be kvalifikacijos atestato, jai gresia sutarties su savivaldybe nutraukimas.
Tvarka: jei bendrovė "Klaipėdos želdiniai ir toliau dirbs be kvalifikacijos atestato, jai gresia sutarties su savivaldybe nutraukimas. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Miesto skverus ir želdinius prižiūrinti bendrovė "Klaipėdos želdiniai" nuo gegužės dirba neturėdama kvalifikacijos atestato.

Miesto ūkio departamento vadovas Liudvikas Dūda tikino, kad jo nenustebino gauta informacija, jog mieste darbuojasi neatestuota įmonė.

Ar ji turi tokį atestatą, esą privalu tikrinti rengiant konkursą. Tačiau kas penkeri metai išduodamu atestatu tokioms įmonėms, pasirodo, savivaldybėje vėliau niekas nesidomi.

"Aiškinamės situaciją, iš bendrovės atsakymo nesulaukėme", – tikino L.Dūda.

Departamento vadovas pripažino, kad savivaldybė beveik pusę metų nežinojo, kad "Klaipėdos želdiniams" atestatas nėra pratęstas.

"Kai pasibaigia atestatas, įmonė pateikia dokumentus jo pratęsimui. Tačiau procedūra užtrunka kelis mėnesius. Todėl senas atestatas nebegalioja, o naujasis dar neišduotas", – aiškino L.Dūda.

Pasak L.Dūdos, jei po raginimo susitvarkyti reikiamus dokumentus "Klaipėdos želdiniai" nereaguos, su įmone gali būti nutraukta sutartis.

Statybos produkcijos sertifikavimo centro tinklalapyje galima rasti informaciją apie visas sertifikuotas įmones. Šiuo metu "Klaipėdos želdiniai" neįtraukti į sertifikuotų įmonių sąrašą.

"Jei neturi vairuotojo pažymėjimo, dar nereiškia, kad nemoki vairuoti", – įrodinėjo L.Dūda.

"Klaipėdos želdinių" vadovas Gediminas Valašinas dienraščiui aiškino, kad kvalifikacijos atestatai, jo manymu, išduodami statybos darbams.

"O mes prižiūrime želdinius, čia gi ne statybos darbai. Kai gausime raštą iš savivaldybės, tuomet ir atsakysime. Kitus popierius turime", – pridūrė G.Valašinas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų