KLASCO naudoja papildomas priemones oro kokybei užtikrinti

  • Teksto dydis:

Šiųmetė liepa išsiskiria rekordiniais karščiais ir mažu kritulių kiekiu, o ypač sausas oras prisideda prie spartesnio kietųjų dalelių plitimo ore. Saugodama gyventojus nuo kietųjų dalelių, Klaipėdos jūrų krovinių kompanija KLASCO tiek savo teritorijoje, tiek jos prieigose jungia maksimalius dulkių slopinimo ir aplinkos drėkinimo pajėgumus.

Didžiausią dėmesį bendrovė skiria krovinių drėkinimui, tačiau nepamirštama likusi KLASCO dalis ir kaimyniniai gyvenamieji Vitės kvartalai bei progimnazijos teritorija.

Prieš dulkes – vanduo ir absorbuojanti medžiaga

Kuo aukščiau kyla termometro stulpelis, tuo intensyviau drėkinama aplinka ir slopinamos dulkės – jei per visą vasario mėnesį tam panaudota apie 1000 kubinių metrų vandens, tai per dabartinus karščius tokio kiekio užtenka vos vienai dienai. Vandens nuotekos surenkamos ir išvalomos naujai modernizuotuose valymo įrenginiuose.

„Turėjome gerokai padidinti vandens patrankų pajėgumus – jos sudaro vandens uždangas, kurios drėkina birių krovinių rietuves ir neleidžia jiems dulkėti. Mažindami dulkėtumą, naudojame ir vieną pažangiausių technologijų – vandens rūko patranką, purškiančią ekologišką vandens ir absorbuojančios medžiagos mišinį, kuris suriša ore sklandančias daleles ir neleidžia joms sklisti už KLASCO teritorijos. Atskirai purškiami ir įmonės teritorijos keliai, kad išdžiūvus vandeniui nevyktų tolimesnis dulkėjimas“, – pasakoja KLASCO generalinis direktorius Vytautas Štumbergas.

Oro kokybė gerėja

Pagal atnaujintą ir išplėstą aplinkosauginį planą, KLASCO vandens ir rūko patrankas bei kitas priemones naudoja nuolat, o jų naudojimo intensyvumą diktuoja meteorologinės sąlygos. Intensyviausiai jos naudojamos, kai būna karšta ir sausa, mažiausiai – atėjus drėgniems ir lietingiems orams.

Visai tai duoda apčiuopiamą rezultatą. Šalia KLASCO yra įrengtos dvi oro kokybės matavimo stotelės – viena priklauso Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai (KVJUD), kita – Aplinkos apsaugos agentūrai (AAA) – jų duomenys rodo, jog oro kokybė greta įmonės teritorijos nuosekliai gerėja. Jau ilgą laiką KLASCO teritorijoje kietųjų dalelių norma yra ženkliai mažesnė už leidžiamą normą ir, pagal oro kokybės parametrus, ši miesto dalis gerokai lenkia pietinę Klaipėdos dalį.

Primename, kad kiekvienas norintis gali stebėti oro kokybės tyrimo stotelių fiksuojamus rodmenis internete:

KVJUD teritorijoje oro kokybės monitoringą galite stebėti čia;

Aplinkos apsaugos agentūros oro kokybės monitoringą Šilutės pl. OKT ir Centro OKT galite stebėti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramus

Ramus portretas
Netikiu Klacso zodziai. Jie nemoka nemeluoti.

pasityciojimas

pasityciojimas portretas
nupirktas straipsnis, nupirkta visa Klaipedos spauda, kaip ir Klaipedos sveikatos centras, Klaipedos aplinkosauga...geda butu , net rasyti, tegu zurnalistai pakelia uzpakalius ir koki karta nuvaziuoja pasivaikscioti salia ,,Klasco,, teritorijos, prie ,,Vites,,progimnazijos, stadiono, buvusio baseino, tegu paziuri kokie Svyturio gatves gyvenamuju namu langai, palanges.o, dar jei patikrintu mariu vandeni, kur gi uzterstas vanduo dingsta, visas, tas brudas nuseda i mariu dugna, paskui dugna gilina, ir uztersta grunta isveza i Baltijos jura...ir vel uzdaras ratas...

gyventojas

gyventojas portretas
kaip uzsikirtusi plokstele, ta pati rase ir pries kokius ir 5 , ir 8 metus. tegu ateina zurnalistas prie ,,Vites,, progimnazijos ir jei nepabijos issitepti , tegu perbraukia pirstu per palange, ir siaip plika akimi matyti, o, kuo vaikai kvepuoja, tai baisu...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių