Pereiti į pagrindinį turinį

Komisija išteisino N.Puteikį

2009-12-01 05:00
Verdiktas: N.Puteikio elgesiu Etikos komisijos nariai labiau susižavėjo, nei pasipiktino.
Verdiktas: N.Puteikio elgesiu Etikos komisijos nariai labiau susižavėjo, nei pasipiktino. / N.Jankausko nuotr.

Etikos komisija vienbalsiai nusprendė, jog bendrijos susirinkime gyventoją atstovavęs, o vėliau bendrijos pirmininkės smurtu apkaltintas tarybos narys Naglis Puteikis nepažeidė etikos.

Į miesto merą Rimantą Taraškevičių daugiabučių namų savininkų bendrijos valdybos pirmininkė Gražina Korsakė kreipėsi prieš savaitę. Rašte moteris teigė, kad N.Puteikis trukdė lapkričio 20-sosios vakarą vykusiame bendrijos narių susirinkime, nepakluso paprašytas palikti salę, grasino pirmininkei, o susistumdymo metu politikas jai esą spyrė į koją, o bendrijos buhalterei alkūne trenkė į paširdžius.

G.Korsakė prašė apsvarstyti neva agresyvų N.Puteikio elgesį ir priimti deramą sprendimą. Vakar Etikos komisija svarstė šį skundą.

Posėdyje dalyvauti žadėjusi G.Korsakė neatvyko, tačiau posėdžio metu paskambino komisijos pirmininkei Alinai Velykienei. Moteris tvirtino atvykti negalinti,  nes nuo pat ryto neva patyrė spaudimą iš žiniasklaidos ir sulaukė grasinimų telefonu. G.Korsakė posėdžiui pateikė filmuotą susirinkimo medžiagą, tačiau prašė jos neviešinti.

Etikos komisijos nariai, peržiūrėję visą bendrijos pirmininkės pateiktą medžiagą,  neįžvelgė, kad N.Puteikis būtų elgęsis agresyviai ar smurtavęs prieš moteris.

Juostoje užfiksuota, kaip G.Korsakė koneveikia N.Puteikį, reikalauja išeiti, nors politikas turėjo vienos gyventojų įgaliojimą. Vėliau pirmininkė su pagalbininke pirmiausia už durų išmetė antstolį, kurį atsivedė tarybos narys, o po to - ir politiką. Moterys nekreipė dėmesio į aiškinimus, jog toks elgesys neteisėtas.

„Iš pradžių buvau įleistas į salę. Parodžiau gyventojos įgaliojimą. Atsisėdau. Išmesti norėjo, kai į salę pradėjo eiti nepageidaujami bendrijos nariai, kurių ji neįleido“, - pasakojo N.Puteikis. Jam įgaliojimą parašiusi moteris tegė, kad  pirmininkė ją muša.

Įvertinę medžiagą Etikos komisijos nariai vienbalsiai nusprendė, jog N.Puteikis nepažeidė tarybos nario etikos. Jie tvirtino, jog politikas turėjo teisę dalyvauti susirinkime, nes buvo įgaliotas.

„Laukiau pikantiškų detalių, bet jokios agresijos nemačiau. Akivaizdu, kad tai melas. Jei taip visi politikai dirbtų, būtų daugiau tvarkos. Iš kur tokia ištvermė. Nors ir nesu N.Puteikio gerbėjas, nemačiau pažeidimų“, - tokiomis replikomis sprendimą palydėjo komisijos nariai.

Palaikyti N.Puteikio į posėdį susirinko bendrijos „Upė“ nariai, Kalnupės gatvės 21 namo gyventojai. Jie surinko šimtą parašų, palaikančių politiką.

G.Korsakė jau yra teista gyventojos sužalojimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų