Kompensacijų už šildymą Klaipėdoje šiemet gali būti mažiau

Klaipėdiečiai skuba tvarkytis dokumentus, kad gautų kompensacijas už šildymą. Prašymus norintys pateikti žmonės jau registruojami.

Paprastai klaipėdiečiai prašymus gauti kompensaciją už šildymą pradeda teikti nuo spalio 1 dienos. Šie ir kiti reikalingi dokumentai priimami iš anksto užsiregistravus.
Tai padaryti gyventojai gali elektroniniu būdu, telefonu arba atvykę į Socialinės paramos skyrių. Penktadienį užsiregistruoti priėmimui buvo galima lapkričio 18 dienai.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės Socialinių išmokų poskyrio vedėją pavaduojanti vyresnioji specialistė Svetlana Vasiliuk tvirtino, kad šie duomenys nuolat keičiasi.

"Užsiregistravusiems asmenims pranešus, kad neatvyks, į jo vietą registruojamas kitas norintis. Tad pavieniais atvejais galima užsiregistruoti dar ir spaliui", – patarė vyresnioji specialistė.
Kompensacijos už šildymą pradedamos taikyti prasidėjus sezonui. Paprastai uostamiestyje jo oficiali pradžia skelbiama spalio viduryje.

Anot S.Vasiliuk, jei kompensacija priklauso, pateikus prašymą, ji gali būti skiriama ir už du praėjusius mėnesius. Tad pateikus paraišką lapkritį ar gruodį, lengvata gali būti taikoma nuo spalio 1 dienos.

Praėjusio šildymo sezono metu būsto šildymo išlaidų kompensacijos buvo suteikta daugiau kaip 12 tūkst. asmenų. Tam išleista beveik 7 mln. litų.

S.Vasiliuk teigimu, manoma, kad šį šildymo sezoną asmenų, gaunančių kompensacijas už šildymą, gali būti mažiau, mat sugriežtinta piniginės socialinės paramos teikimo tvarka.

Kilus įtarimui dėl paramos gavėjų šeiminės sudėties ar galbūt nelegalios veiklos, Socialinės paramos skyrius tikrina paramos gavėjų buities ir gyvenimo sąlygas, perduoda informaciją Valstybinei mokesčių inspekcijai, Valstybinei darbo inspekcijai, bendradarbiauja su kitomis įstaigomis ir savivaldybėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių