Konferencijų salę Priešpilio gatvėje perėmė muziejus

Po to, kai viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės" pareiškė nebenorinti nuomotis savivaldybei priklausančios konferencijų salės Priešpilio gatvėje, nes gaunamos pajamos iš jos naudojimo nepadengia nuomos ir šių patalpų išlaikymo išlaidų, salę nuo sausio 1-osios parėmė Mažosios Lietuvos istorijos muziejus.

Nuo salės pastatymo prieš daugiau nei penkerius metus iki praėjusių metų pabaigos ji pagal nuomos sutartį priklausė įstaigai "Klaipėdos šventės". Čia būdavo organizuojamos konferencijos ir kiti renginiai.

Tačiau pernai rudenį savivaldybė gavo įstaigos prašymą nutraukti nuomos sutartį, nes esą nėra pakankamo renginių skaičiaus, kad galima būtų salę išlaikyti ją išnuomojant.

Visos salės išlaidos per 2019 m. esą sudarė 10 377 eurus.

Šių metų sausio 1-ąją kaip tik baigėsi penkerių metų terminas, kuris įpareigojo savivaldybę salę nuomoti viešo konkurso būdu.

Pasibaigus šiam terminui, savivaldybė salę perdavė miesto biudžetinei įstaigai Mažosios Lietuvos istorijos muziejui, kuris patikėjimo teise jau valdo šiaurinę ir pietinę kurtinas.

Muziejus nurodė, kad edukacinės salės patalpose organizuos tarptautines ir nacionalinio lygio parodas, reprezentacinius miesto ir šalies renginius, konferencijas, klasikinės, senosios bei kitos muzikos koncertus.

Ši salė bus integruota į muziejaus vykdomą veiklą ir papildys jau esamas bei naudojamas erdves piliavietėje.

Taip pat muziejus šią salę galėtų naudoti ar suteikti konferencijoms ar kitiems renginiams organizuoti, taip gaudamas papildomų pajamų objektui išlaikyti.

Paskaičiuota, kad išlaikyti 800 kv. m ploto salę per metus muziejui kainuotų 10 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Memel

Memel portretas
Matit SmirDa MeLu_gut.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių