Konfliktas darželyje: tėvai atveda sergantį vaiką

Sergantys vaikai darželiuose – didelė problema. Tačiau ką daryti sveikų vaikų tėvams? Uostamiesčio lopšelio-darželio "Pumpurėlis" vienos vaikų grupės tėvai netveria pykčiu. Į priešmokyklinio ugdymo įstaigą, įtariama, nuolatos atvedamas sergantis vaikas, o su jo tėvais susitarti nepavyksta.

Darželyje gydė vaistais

Vieno vaiko tėtis atvyko į darželį pasiimti savo atžalos ir liko šokiruotas. Vyras pamatė, kad savo sergančiam vaikui tėvas rūbinėje davė vaistų.

Po šio įvykio klaipėdietis parašė skundą direktorei. Tikėjosi, kad ji imsis kokių nors veiksmų.

Anot tėvų, tokia situacija, kai sergantis vaikas paliekamas tarp sveikų, lopšelyje-darželyje kartojasi jau ne pirmą kartą.

"Vyras paklausė auklėtojos, ar tikrai vaikui buvo duoti vaistai, ir ji visa tai patvirtino. Protu nesuvokiama, kaip tėvai gali grupėje girdyti vaistais sergantį vaiką ir palikti tarp sveikų mažylių. Maža to, išsijuosus tvirtinti, kad vaikas yra sveikas kaip ridikas. Kaip galima darželyje duoti vaistus nuo karščiavimo, jei mažylis yra sveikas?" – nesuprato vieno vaiko mama.

Anot jos, pasitaiko, kad maži vaikai dažnai serga, tačiau negalima vaistų girdyti grupėje, kai kiti vaikai net savo gertuvių negali atsinešti.

Neturiu žodžių. Vieni sėdi namuose su sergančiais vaikais, o kiti sugeba pagydyti darželyje.

"Neturiu žodžių. Vieni sėdi namuose su sergančiais vaikais, o kiti sugeba pagydyti darželyje ir dar auklėtojas pamokyti kaip dirbti. Mes esame priversti stebėti savo vaiką, sekti kaip jaučiasi, ir, tik atsiradus slogai, gydome namuose. Mūsų vaikučiui net menkiausia sloga yra liga. Dėl to esame priversti nukelti svarbią operaciją. Dvi savaites gydėme namuose, pabuvo vieną dieną darželyje ir vėl susirgo", – pasakojo moteris.

Tačiau, jos teigimu, yra dar viena bėda. Klaipėdietė tikino, kad sergančio vaiko mama būna grupėje kada tik nori.

"Auklėtojos tylėjo ir niekam nieko nesakė. Ji trukdo auklėtojų, apie kurias galėčiau atsiliepti tik teigiamai, darbą. Pastaruoju metu mūsų grupėje pasikeitė net kelios auklėtojos. Vieną savaitę dirba viena, kitą – vėl nauja. Įdomu kodėl?" – klausė mama.

Tėvai kreipėsi į vadovę

Pasipiktinę tėvai nutarė ieškoti pagalbos. Net 17 vaikų tėvai pasirašė skundą ir įteikė lopšelio-darželio direktorei, tačiau, anot jų, vadovė niekuo padėti negalėjo.

"Kai pirmą kartą buvo užfiksuotas vaistų davimas grupėje, jau kitą dieną vėl tokiu pačiu metu situacija kartojosi. Dar prieš įeinant į grupę, vyras sutiko išeinančią direktorę, kuri tik skėsčiojo rankomis ir sakė, kad nieko padaryti negali. Tada vyras bandė kalbėtis su sergančio vaiko mama. Aiškino, kad visi tėveliai yra draugiškai susitarę ir neveda sergančių vaikų į darželį, bet ji nepanoro kalbėtis. Patys tėvai ėmėsi iniciatyvos, suorganizavo susirinkimą, pakvietė direktorę, auklėtojas ir sergančio berniuko tėvus", – dėstė kito vaiko mama.

Pasak jos, tikėtasi, kad tėvai susipras, atsiprašys ir bus galima draugauti toliau. Kaip pasakojo moteris, atvykę tėvai tvirtino, kad jie į darželį nebuvo atvažiavę ir vaistų nedavė, nors aplinkiniai tikino tai matę.

"Sergančio mažylio mama susirinkimo metu dar paklausė, kodėl iki šiol niekas nesipiktino, kad ji vaistus duodavo vaikui, o dabar staiga nebetinka. Taip įsitikinome, kad tai vyksta ne pirmą kartą. Po susirinkimo ir toliau direktorei nieko nedarant, o tik ieškant kaltų tarp auklėtojų, kurios yra labai rūpestingos, nusprendėme rašyti prašymą, kad nuolatos sergantį vaiką pašalintų iš grupės", – teigė moteris.

Raštą pasirašė visi grupės tėvai. Jis buvo įteiktas direktorei sausio 28 d. Vadovė pažadėjo imtis priemonių, išsiųsti registruotą laišką nusižengusiems tėvams.

"Sausio 30 d. sužinojome, kad organizuojamas grupės tėvų susirinkimas su psichologu. Paaiškėjo, kad direktorė jokio registruoto laiško tėvams neišsiuntė, o tik turėjo pokalbį su jais. Tikino, kad vaiko iškelti kitur negali, nes taip pažeistų jo teises. Paklausus apie mūsų vaikų teises, buvo pasiūlyta, jei yra poreikis, kitais metais pasiieškoti kitos priešmokyklinės įstaigos. Paklausus direktorės, kodėl ji nesiėmė jokių veiksmų, tėvams ir toliau leido vaiką palikti grupėje, ji atsakė nepastebėjusi, jog vaikas atrodė ligotas", – širdo vaiko mama.

Kreipėsi: pasipiktinę tėvai nutarė ieškoti pagalbos – pasirašė skundą ir įteikė lopšelio-darželio direktorei. Dienraščio skaitytojo nuotr.

Direktorė ieško sprendimų

Lopšelio-darželio "Pumpurėlis" direktorė Daiva Vilkė teigė, kad kasdien vis bando rasti bendrą kalbą su tėvais ir nori išspręsti kilusią problemą.

"Tikrai pripažįstu, kad mes turime problemą. Netgi matau ir savo klaidų, kurias būtinai taisysime. Turime labai didelę problemą, mes ją sprendėme, tačiau, matyt, netinkamai. Suorganizavome du tėvelių susirinkimus ir matėme, kad tėveliai yra labai pikti. Antrajame susitikime pasikvietėme ir psichologę. Reikia sulaukti to momento, kai pradėsime kalbėtis. Labai daug dirbu šiuo klausimu ir tariuosi, kaip padaryti, kad būtų patenkintos abi pusės, būtų pasiektas susitarimas. Aš, žinokite, ir knygas skaitau apie bendravimą, problemų sprendimą. Yra tik vienintelė išeitis, kuri išspręstų problemą, – susitarimas", – teigė direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir

Ir portretas
Aš vedu kosejanti vaiką Ira temp sėdi namie jei dėl kiekvieno pirst imčiau biuletenį senai be darbo likusį būčiau taigi kiekvienam savo

daug žiurkių

daug žiurkių portretas
auklėtojų trūkumas.........o pabandykit įsidarbinti darželyje turintys gerą išsilavinimą(magistro) , nuoširdumą, gabumus, pagarbą vaikui ir tėvams. NEPRIIMS ....patyriau savo kailiu. Juk jei dauguma imituos darbą, o tu dirbsi iš širdies, greit išaiškės kas yra kas. Baisiausios personos būna auklytės, nes tempia viską iš darželių kaip žiurkės(atsiprašau). Sistema yra sistema, o ji sena sovietinė.

Tevai

Tevai portretas
Vaistus vaikui galima suduoti tik sergant lėtinėmis ligomis ir turint daktarų išrašus apie ligą. Paracetamoliu vaikus gydykit namuose, o ne vaikų kolektyve.
VISI KOMENTARAI 74

Galerijos

Daugiau straipsnių