Konkurse pažino jūrininko profesiją

Finišavęs šeštasis Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos vyresniųjų klasių moksleiviams organizuotas konkursas „Jūrų keliais“ dar kartą įrodė, kad laimėjimus neretai lemia užsispyrimas ir komandinis darbas.

Laurai – Telšiams

Šiemet konkurse dalyvavo 12 komandų iš įvairių Lietuvos mokyklų: Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija, Kauno raj. Ugnės Karvelis, Birštono, Rokiškio Lizdeikos, Joniškio „Aušros“, Šiaulių Juliaus Janonio, Raseinių Ariogalos, Akmenės raj. Akmenės, Telšių Vincento Boricevičiaus gimnazijos, Mažeikių Sodų, Židikų Marijos Pečkauskaitės bei Plungės rajono Alsėdžių vidurinės mokyklos.

Iki šiol konkurse dalyvavo daugybė Klaipėdos gimnazijų, todėl nuspręsta, kad dėl riboto komandų skaičiaus šiemet pasireikšti bus leista ir kitiems moksleiviams.

Šiais metais daugybės jėgų pareikalavusiame ir geros nuotaikos nestokojusiame konkurse triumfavo Telšių V.Boricevičiaus gimnazijos komanda „Mes žemaičiai – tai jėga, jūron eit mums ne bėda“.

Komanda laimėjo pagrindinį prizą – kelionę laivu į Karlshamną (Švedija). Kartu su laimėtojais į Švediją laivu plauks ir Radviliškio Lizdeikos gimnazijos komanda „Lizdeikiečiai“.

Draugystė nenutrūksta

Konkursas „Jūrų keliais“ skirtas 10–11 klasių moksleiviams. Tarp aštuonių komandos narių pagal nuostatus privalo būti bent viena mergina. Nuo 2010 m. nuotaikingame renginyje gali dalyvauti ir visos Lietuvos mokyklų komandos.

Komandos, norėdamos įrodyti, jog yra geriausios, kiekvienais metais privalo atlikti gausybę užduočių: traukti virvę, pareiti dūmų labirintą, parodyti, kaip sugeba teikti medicinos pagalbą, pademonstruoti sugebėjimus baseine ir dalyvauti daugybėje kitų fizinio pasiruošimo, žinių ar sumanumo reikalaujančių rungčių.

Įvairios rungtys moksleiviams tampa tikra atrakcija ir, kaip rodo Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos bendruomenės patirtis, užsimezgęs draugiškas bendradarbiavimas tikrai nesibaigia konkurso dieną.

"Pasimatavo" profesiją

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos Karjeros centro vedėja Genutė Kalvaitienė teigė, kad iki šiol kiekvienais metais konkurse dalyvaudavo visos Klaipėdos gimnazijos, todėl nuspręsta šiemet pakviesti dvylika dar nė karto nepasirodžiusių kitų Lietuvos miestų gimnazijų komandų.

„Konkursas atlieka ne tik pažintinį, bet ir edukacinį vaidmenį. Dalyvaudami įvairiose rungtyse, moksleiviai galėjo suprasti komandinio darbo svarbą, pasitikrinti savo jėgas, pagilinti jūreivystės žinias bei sužinoti, kokio pasirengimo reikalauja jūrininko profesija“, – tikino G.Kalvaitienė.

Pasak jos, daugeliui moksleivių, o kartu ir mokytojams, tai buvo pirmoji pažintis su jūrų verslo profesijomis.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių