Konstitucijos egzamine Klaipėdoje pritrūko užduočių

Teisinių žinių patikrinimo konkurse – Konstitucijos egzamine sulaukta daugiau klaipėdiečių nei tikėtasi. Dalyviams net pritrūko lapų su užduotimis. Prieš pat konkursą teko paruošti jų daugiau.

Klaipėdos savivaldybės posėdžių salėje Konstitucijos egzamino dalyviai rinkosi dar gerokai prieš vidurdienį. Į konkurso pirmąjį etapą atėjo įvairaus amžiaus žmonės.

Pasitikrinti žinias atėjo ir teisinį išsilavinimą turintys arba jo siekiantys klaipėdiečiai. Jiems buvo pateiktos sudėtingesnės užduotys.

Konkurse dalyvavę asmenys tvirtino, kad tai puiki proga išbandyti save. Kai kurie klaipėdiečiai Konstitucijos egzamine dalyvavo jau trečią kartą.

Iš viso į konkursą atėjo apie 30 klaipėdiečių.

„Atėjo daugiau žmonių nei buvo užsiregistravę“, – prieš prasidedant egzaminui teigė Klaipėdos savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rima Beinoravičienė ir nuėjo dauginti užduočių.

Trečiadienį konkurse buvo užsiregistravę 11 žmonių.

Lyginant su praėjusiais metais šiemet dalyvių buvo kur kas daugiau. Pernai, kai konkursas vyko penktadienį, į jį atėjo tik 8 žmonės. Manoma, kad klaipėdiečiai vangiai į egzaminą renkasi dėl nepalankaus laiko. Užpernai, kai konstitucijos egzaminas vyko šeštadienį, jame dalyvavo 138 klaipėdiečiai.

Konstitucijos egzaminas visoje Lietuvoje vyko penktąjį kartą. Konkurso pirmojo etapo testą sudarė 30 uždarų klausimų. Klaipėdiečiams jos sekėsi spręsti sunkiai. Į antrąjį egzamino etapą, kur reikėjo teisingai atsakyti į 25 klausimus, pateko tik vienas dalyvis - Vytautas Balvočius. Jis teisingai atsakė į 26 klausimus.

Pernai į antrąjį konkurso etapą nepateko nė vienas klaipdietis.

Dalyviai varžysis dėl pagrindinių prizų, kuriuos iškilmingos ceremonijos metu, spalio 25 dieną – Konstitucijos dieną įteiks konkurso organizatoriai ir egzamino globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė.


Šiame straipsnyje: Konstitucijos egzaminas

NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
Ar ponas Naglis buvo ? Manau, kad jam nera lygiu.

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Norėjau dalyvauti Seime, bet nesusirinko pakankamai dalyvių, todėl sprendžiau internetu. Seimo nariai negali rungtis - taip paaiškino sekretoriatas.

Nagliui

Nagliui portretas
aisku, idomi strategija, kad neapsijuoktu seimunai - uzdetas saugos mechanizmas. Manau, kad tokie ale broniai ar sauliai gali tik apie sudo kieki trasose pakalbeti, na dar kaip prichvatizuoti tai - kas dar nevietoje padeta.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių