Kontrabandininkai vėl siekė atgauti savo automobilius

Tebesitęsia intriguojanti istorija dėl pasienyje su Rusija pasieniečių sulaikytų kontrabandai gabenti pritaikytų automobilių sulaikymo ir Pagėgių savivaldybės gyventojų bandymų juos atgauti. Tokios jų pastangos baigiasi papildomais nemalonumais su teisėsauga.

Ketvirtadienį dar vienas vyras pamėgino atsiimti iš pasieniečių užkardos sulaikytą automobilį „Subaru Legacy“. 

Į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Plaškių užkardą atvykęs 22-ejų metų Pagėgių rajono savivaldybės gyventojas pateikė esą šio automobilio „Subaru“ dokumentus ir pareiškė norįs jį atsiimti. 

Minėtą transporto priemonę be valstybinių numerių pasieniečiai sulaikė balandžio 11-osios naktį ties Pagėgių savivaldybės Kucų kaimu prie sienos su Rusija. 

Vyras aiškino neva tąkart savo automobilį davęs vairuoti nepažįstamam asmeniui. 

Šį į užkardą atėjusį pagėgiškį tą naktį pasieniečiai buvo sulaikę tikrindami vietovę ties Kucų kaimu, kur rado tris likimo valiai paliktus kontrabandai gabenti pritaikytus „Subaru Legacy“. 

Tąkart vyras, būdamas pasienio ruože, neturėjo asmens dokumentų, todėl jam pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo ir skyrė 500 Lt administracinę baudą. 

Šis pagėgiškis iš VSAT pareigūnų pamokų nepasimokė ir jau kitą dieną, balandžio 12-ąją, vėl buvo sulaikytas ties Kucų kaimu. Šįkart į pasienio apsaugos zoną jis pateko be privalomo pasieniečių leidimo. Jį sulaikę VSAT pareigūnai pradėjo dar vieną administracinę teiseną ir vyrui skyrė 600 litų baudą. 

Ketvirtadienį šis įžūlus pažeidėjas pats atvyko į Plaškių užkardą ir pateikęs „Subaru“ dokumentus paprašė atiduoti jam automobilį. Iš pradžių pasieniečiai į užkardą iškvietė kolegas iš Pagėgių policijos. 

Dabar „Subaru“ savininku prisistačiusiam vyrui gresia administracinė bauda ir už tai, kad jo automobilis buvo be valstybinių registracijos numerių, taip pat nebuvo apdraustas privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu. 

Ginčytis pamėginusiam pagėgiškiui pasieniečiai darsyk priminė ir jo senas „skolas“. Į Plaškių užkardą VSAT pareigūnai ketvirtadienį iškvietė ir antstolį. Jis mašiną, kurią taip siekė atgauti pagėgiškis, areštavo. 

Arešto priežastis - šis vyras nesumokėjo dar 2008 m. pavasarį jam skirtos 225 litų baudos už tai, kad pasienio ruože buvo be asmens dokumentų. 

Tai antras atvejis šią savaitę, kai į Plaškių užkardos pasieniečius kreipiasi asmenys, mėginantys atgauti balandžio 11 d. sulaikytas transporto priemones. Trečiadienį 32-ejų ir 29-erių metų Pagėgių savivaldybės gyventojai, pateikę suklastotas pirkimo-pardavimo sutartis, prašė atiduoti kitus du kontrabandai gabenti pritaikytus „Subaru Legacy“ automobilius. Viename iš jų yra sumontuotas įtaisas automobiliui padegti. 

Mašinų pagėgiškiai neatgavo, o jiems už dokumento suklastojimą pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. 

Šias transporto priemones praėjusį savaitgalį pasieniečiai taip pat buvo aptikę paliktas likimo valiai ties Pagėgių savivaldybės Kucų kaimu netoli Nemuno, kuriuo eina Lietuvos siena su Rusija. Vienas automobilis buvo be numerių, kitas - su vokiškais registracijos numeriais. 

Niekur neregistruoti ir kontrabandai gabenti parengti automobiliai buvo be galinių sėdynių, o viename „Subaru“ buvo sumontuotas savadarbis padegimo įtaisas. 

Jo bagažinėje buvo sumontuota talpa su degiu skysčiu ir laidais, kurie veda iki automobilio prietaisų skydelio. Čia įtaisytas, įtariama, mygtukas talpai uždegti. 

Manoma, kad šis įtaisas planuotas panaudoti tuo metu, jei kontrabandą gabenantys asmenys būtų užspeisti VSAT pareigūnų ir neturėtų galimybės pasprukti. Tuomet jie bandytų iššokti iš mašinos ir bėgti prieš tai padegę savo automobilį su kontrabanda.


Šiame straipsnyje: pasieniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių