Kontrabandinių rūkalų pardavėjams talkina net vaikai

Klaipėdos aps. VPK Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus pareigūnai prie Naikupės gatvėje esančios „Iki“ parduotuvės pastebėjo gerai pažįstamą prekiautoją kontrabandiniais rūkalais.

Moteris pastebėjusi pareigūnus greitai sukrovė turėtas cigaretes dviems maždaug trejų ir septynerių metų berniukams į vaikiškas kuprines. Vaikai su rūkalais iškart pradėjo bėgti, tačiau buvo sučiupti. 

Iš viso moteris vaikams buvo „pakrovusi“ 37 pakelius cigarečių su Rusijos Federacijos banderolėmis.  

Tą pačią dieną pareigūnams įkliuvo ir P.L., kuris ne vienerius metus prekiauja kontrabandiniais rūkalais senojoje turgavietėje. Nors vyrą ir slegia šimtatūkstantinės baudos, pelningo verslo jis, deja, net neketina mesti, bet dar ir talkininkų randa.

 Pareigūnai pastebėjo, jog P.L. pamėgo po keliolika kartų per dieną lankytis vienoje ūkinių prekių parduotuvėlėje. Vengdamas turėti su savim daugiau nei 20 pakelių cigarečių, jis ūkinių prekių parduotuvėje susirado bendrininkę, kuri po šluotom ir kitais rakandais saugojo didesnį kiekį cigarečių.

Vyras sulaikytas prie parduotuvės tarnybinio įėjimo, atgabenęs net 350 pakelių cigarečių su Rusijos Federacijos banderolėmis. Tarp turėtųjų - ir dar pareigūnams nematytas „eksponatas“, cigaretės „CCCP“ dargi su niekaip užmarštin neiškeliaujančiu „kokybės ženklu“.    

Dar vienas vyras S.K., gyvenantis Taikos pr. 113,  kontrabandinių cigarečių net nesistengė slėpti. Tiesiog vidury kambario sukrauti gulėjo net 446 pakeliai įvairių cigarečių su Rusijos Federacijos banderolėmis. Kaip paaiškino šeimininkas, cigaretes jis kaupia, nes laukia rudeninio rūkalų pabrangimo.


Šiame straipsnyje: cigarečių kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių