Koronavirusas Kretingos rajone: susirgo jau šešiskart tirta senolė

  • Teksto dydis:

Kretingos rajono ligoninėje užfiksuotas COVID-19 atvejis – jis patvirtintas po 3 savaičių pertraukos, kai moteriai iš viso buvo atlikti 6 testai ir visi jie, išskyrus antradienį, buvo neigiami.

Kaip praneša Kretingos rajono meras Antanas Kalnius, moteris yra senyvo amžiaus bei Kretingos ligoninės pacientė, kur dar balandį buvo kilęs koronaviruso protrūkis.

„Po 3 savaičių pertraukos patvirtintas naujas koronaviruso atvejis Kretingos rajone. Vakar vakare koronavirusas nustatytas senyvo amžiaus Kretingos ligoninės pacientei.

Moteriai per pusantro mėnesio iš viso buvo atlikti 6 testai ir visi jie, išskyrus atliktą vakar, buvo neigiami“, – socialiniame tinkle „Facebook“ praneša A. Kalnius.

„Anksčiau ji buvo slaugoma Kartenos slaugos ligoninėje, balandį tapusioje koronaviruso židiniu. Tąkart moteris buvo viena iš 6 sveikų pacientų, kuriems tyrimai buvo neigiami bei jie buvo atskirti nuo kitų slaugytų ligonių. Gegužės pradžioje, pablogėjus sveikatos būklei, moteris buvo pervežta į Klaipėdos universitetinę ligoninę, o po savaitės – į Salantų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninę. Birželio 4 dieną moteris tyrimams buvo atvežta į Klaipėdos jūrininkų ligoninę, o po paros – pervežta į Kretingos ligoninę. Čia ji pirmiausiai buvo paguldyta į izoliacinę palatą, kur paimtas ir koronaviruso testas. Tąkart jis buvo neigiamas, tad pacientė perkelta į Vidaus ligų skyrių“.

Į vis kitą gydymo įstaigą pervežamai moteriai buvo pastoviai atliekami testai, tačiau penkis kartus patikrinus, kiekvieną kartą atsakymas būdavo neigiamas. Galiausiai, tik antradienio vakarą, atlikus dar vieną, šeštąjį, testą, gauta oficiali žinia – senolei nustatytas koronavirusas.

„Ji vakar vakare buvo išvežta į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Jau nuo vakar vakaro Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai drauge su Kretingos ligoninės darbuotojais intensyviai dirba nustatinėdami visus pacientės turėtus kontaktus, spręsdami dėl jų izoliacijos, kitų ligonių perkėlimu į izoliacines patalpas bei kita. Taip pat į Kretingos ligoninę vakar vakare jau atgabenti koronaviruso testų mėginėliai, skirti įstaigos darbuotojų ir pacientų patikrinimui. Profilaktiškai bus patikrinti ir Salantų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės darbuotojai bei pacientai. Beje, tiek Kretingos ligoninės, tiek Salantų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės medicinos personalas praėjusią savaitę buvo tikrinti profilaktiškai. Visų testų rezultatai tąkart buvo neigiami“, – skelbia meras.

Faktą, kad pacientei nustatytas koronavirusas, trečiadienį BNS patvirtino  ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Pasak Ginretos Megelinskienės, šiuo metu aiškinamasi, kiek yra sąlytį turėjusių asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Norit koronaviruso?

Norit koronaviruso? portretas
Varykit į ligonines. Ten ne tik jį gausit bet net gydytojams jį platinantiems, jūsų ligonių kasos už tą gerai apmokės. :D))

nu

nu portretas
Galiuasiai pasisekė, rado tą virusą, 10 kartų tirti nereikėjo

tata

tata portretas
pasigavo po ligonines belakstydama, ko cia stebetis
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių