Koronaviruso gniaužtai: infekcija patvirtinta „Lidl“ apsaugininkui

  • Teksto dydis:

Šeštadienį socialiniuose tinkluose pasklido naujiena, kad Kretingos „Lidl“ dirbantis apsaugininkas užsikrėtė koronavirusu.

Tai savo „Facebook“ paskyroje patvirtino ir Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

„Galiu patvirtinti, kad šioje parduotuvėje dirbusiam apsaugos darbuotojui vakar buvo nustatytas koronavirusas. Tačiau parduotuvėje paskutinį kartą jis dirbo kovo 19 dieną! Duomenų, kad dar kuriam nors parduotuvės darbuotojui būtų nustatytas koronavirusas – nėra!“, – savo „Facebook“ draugams ir sekėjams teigė rajono meras. Jis tikino bendravęs su prekybos tinklo „Lidl“ atstovais, kurie patikino, kad parduotuvės Kretingoje darbuotojai jaučiasi gerai, o minėtas apsaugos darbuotojas turėjo mažai kontaktų tiek su kitais darbuotojais, tiek su klientais.

„Parduotuvių apsaugos paslaugą perkame iš trečiųjų šalių. Apie situaciją dėl apsaugos darbuotojo Kretingoje esame informuoti. Galime patvirtinti, kad šis asmuo „Lidl“ parduotuvėje nedirbo nuo kovo 19 dienos. Įprastai apsaugos darbuotojai neturi artimo kontakto nei su parduotuvės personalu, nei su pirkėjais. Šiuo metu, mūsų žiniomis, „Lidl“ parduotuvės Kretingoje darbuotojai jaučiasi gerai ir nusiskundimų dėl sveikatos neturi“, – patikino šio prekybos tinklo atstovas Valdas Lopeta.

Vienintelis būdas apsisaugoti – tik griežtas karantinas!

Jis priminė, kad parduotuvėje buvo ir yra reguliariai vykdoma įvairių paviršių ir įrangos dezinfekcija, yra įdiegta ir gerokai daugiau prevencinių priemonių, kurios padeda darbuotojams apsisaugoti nuo galimo užsikrėtimo: didesni dezinfekcinio skysčio kiekiai visiems parduotuvės darbuotojams, veido apsauginiai skydai ir apsauginės plastiko sienelės dirbantiems kasoje, dezinfekcinės stotelės pirkėjams, linijos prie kasų, nurodančios saugų atstumą ir kitos.

Šis priemonių sąrašas nuolat peržiūrimas ir pildomas, kad būtų užtikrintas kuo didesnis tiek darbuotojų, tiek klientų saugumas.

„Deja, bet už šią paviešintą informaciją tiek man, tiek kitiems atsakingiems asmenims gali grėsti ir rimta atsakomybė, nes pagal ją galima gana lengvai atsekti konkretaus žmogaus tapatybę. Bet, panašu, kad kito kelio šiandien ir neturėjau, norint nors kiek numalšinti kilusią paniką. Tikiu, kad daugelis jūsų supranta, kad šiandien virusas Lietuvoje jau yra gana plačiai paplitęs bei vis daugiau jau registruojama ir „vietinių“ (ne tik „atvežtinių“) koronaviruso atvejų. Tad nė vienas nebegalime žinoti, ar patys nesame viruso nešiotojai. O vienintelis būdas apsisaugoti – tik griežtas karantinas!“ – dar kartą kreipėsi į kretingiškius A.Kalnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lorenzo

lorenzo portretas
tie kurie bijo viruso neikite iš namų tada nereikė bliauti,nes tie kurie nebijo viruso bijo numirti iš bado

Objektyviai

Objektyviai portretas
Kepinių klientai nori, tai ir ima, yra informacija užrašyta, Prašome naudoti pirštines ir žnyples, o ne rankas. Jei tamsūs žmonės ar beraščiai, tai ne darbuotjų kaltė. Visko nesupakuosi, o jei taip, tai reikia ir vaisus, bei daržoves visur pakuoti, juk ne vien Lidl kepiniai ir vaisiai ir daržovės yra. Pastatome po darbuotoją prie kepinių, vaisių ir daržovių ir nešam per plikus pirštus su liniuotėm. Brutualu, bet veiksminga, tuomet galbūt įsisąmonins, kad reikia pirštines naudoti. O dar vieną, kad visus privalomai dezinfekuotų ir kaukes, bei pirštines uždėtų. Ir verstų viką nusipirkt ką apčiupinėjo... Jei kas nesuprato, čia sarkazmas. Kai nustos žmonės dėl 300gr mėsos ir "bulkučių" kasdien į parduotuves eiti, tai ir plitimas bus mažesnis. Dabar ne tik be kaukių ir pirštinių, bet ir su mažais vaikais į parduotuves eina sausų pusryčių, šokoladukų, tortukų, vynelio nusipirkt. Niekas kitas tiems darbuotojams virusų ir neatneša. Ne laboratorija, patys astsisėdę jų nekuria...

sigita

sigita portretas
dar ir kaip kontaktuoja dar ir izuliai atsake paklausus kodel prie kasu stovi be kaukes ...nupirk uzsidesiu...o kasininke paantrino ziurek kai uzdarys jei iskusi uzdarys tada zinosi.........ne mane o parduotuve.... paskambinus 1808 atsakymas ..neprivalomaa...va ir rezultatas..kazko koset pradejau..gal...
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių