Pereiti į pagrindinį turinį

Kovo 11-ąją tikrintojų taikiklyje – trispalvės

2013-03-11 06:00
Kovo 11-ąją tikrintojų taikiklyje – trispalvės
Kovo 11-ąją tikrintojų taikiklyje – trispalvės / Vytauto Petriko nuotr.

Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, klaipėdiečiai raginami nepamiršti ant pastatų iškelti vėliavų, o važiuojant iš vieno miesto galo į kitą vengti centro, mat čia dėl renginių keisis eismas. Tiltų gatve nevažiuos ir viešasis transportas.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Marius Poimanskis tvirtino, kad kovo 11-ąją oficialūs patikrinimai dėl vėliavų nebus rengiami, tačiau kontrolieriai atsipalaiduoti neketina.

„Elgsimės kaip per vasario 16-ąją. Skyriaus darbuotojai, tiesiog vaikštinėdami mieste ir pamatę, kad nėra iškelta vėliava, fiksuos pažeidimą. Vėliau bus rašomi pranešimai. Pagal juos bus surašomi protokolai“, – pasakojo M.Poimanskis.

Pernai vasario 16-ąją, kai buvo pradėta griežčiau kontroliuoti, ar klaipėdiečiai iškelia vėliavas, buvo nustatyta daug pažeidimų.

Pasak M.Poimanskio, dabar situacija yra geresnė.

„Labai gražu yra gyvenamuosiuose rajonuose. Prie daugiabučių namų vėliavos visur iškeltos. Namų valdos ir bendrijų pirmininkai į tai žiūri labai atsakingai“, – pabrėžė pavaduotojas.

Vėliavas privaloma iškelti trimis progomis – Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąją ir Liepos 6-ąją. To nepadariusiems gresia baudos.

Pirmą kartą nustačius pažeidimą įstaigų, įmonių ir organizacijų vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimą, gresia bauda nuo 10 iki 30 litų. Už pakartotinį pažeidimą – nuo 30 iki 60 litų.

Didesnės baudos už šį pažeidimą gresia valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams. Pirmą kartą jos siekia nuo 30 iki 60 litų, už pakartotinį pažeidimą – nuo 60 iki 120 litų.

Kovo 11-ąją uostamiestyje šiek tiek keisis eismas. Dėl šventinių renginių viešasis transportas turės aplenkti Tiltų gatvę. Autobusai ir maršrutiniai taksi nuo 10.30 iki 16.30 val. važiuos Pilies gatve.

„Prašysime policijos pagalbos, kad padėtų reguliuoti eismą ir autobusai neįstrigtų. Keleiviai turėtų atkreipti dėmesį, kad viešojo transporto minėtomis valandomis reikės laukti ne Tiltų, o Pilies gatvėje“, – tvirtino viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Kovo 11-ajai skirtų renginių programa:

11 val. – bus padedamos gėlės ant Lietuvos Nepriklausomybės akto signataro, Klaipėdos garbės piliečio Alfonso Žalio kapo Lėbartų kapinėse.

12–16 val. – jaunimo akcija „Laisvės tiltas“ ant Biržos tilto.

14 val. – jaunimo apdovanojimų ceremonija Klaipėdos piliavietės Karlo poternoje.

17 val. – šventinis koncertas „Lietuva, kylanti iš naujo“ „Švyturio“ arenoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų