Kovose su bendrijų pirmininkais – nemokamos konsultacijos

Su savivaliaujančiais bendrijų pirmininkais nesusitvarkantiems gyventojams siūlomos nemokamos teisinės konsultacijos.

Padėti žmonėms pasišovė teisininkas Mindaugas Steponavičius, įkūręs interneto svetainę www.blogabendrija.lt.

„Lietuvoje kuriasi vis daugiau daugiabučių namų savininkų bendrijų, todėl daugėja ir su jomis susijusių problemų. Blogiausia tai, kad bendrijų niekas nekontroliuoja. Jų veiklos neprižiūri nei savivaldybės, nei ministerijos. Todėl žmonės su savo problemomis yra paliekami likimo valiai“, - priežastį, kodėl įkurta tokia svetainė, nurodė M.Steponavičius.

Joje pateikiami bendrijų administruojamų namų gyventojų išgyvenimai, aktualūs straipsniai iš spaudos, konsultacijų pavyzdžiai.

„Akivaizdu, kad problemų dėl bendrijų vis daugėja. Tai jaučiu ir kaip teisininkas, nes vis daugiau žmonių kreipiasi pagalbos, kelioms bendrijoms padėjau parengti ieškinius prieš pirmininkus. Pagalvojau, kad turimą informaciją reikia susisteminti, kad žmonės iš jos turėtų naudos“, - teigė M.Steponavičius.

Dar vienas tokios pagalbos tikslas - bendriją kurti norintiems žmonėms padėti apsispręsti, ar ji išties yra reikalinga.

„Žmonės dažnai neįvertina bendrijų naudos ir žalos. Jie tiki pažadais, kad įsteigus bendriją sumažės mokesčiai, bus suremontuoti stogai. Tačiau dažnai tokius pažadus dalina tie piliečiai, kurie nori sau susikurti patogią darbo vietą - būti bendrijos pirmininku. Čia tokia nauja profesija“, - neslėpė M.Steponavičius.

Paklaustas, ar gyventojus jis konsultuoja nemokamai, teisininkas atsakė teigiamai. Žmones jis konsultuoja telefonu arba elektroniniais laiškais.


Šiame straipsnyje: bendrijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių