Pereiti į pagrindinį turinį

Kovoti su valdininkų savivale klaipėdiečiai galės tik teisme

2010-10-12 12:32
Kovoti su valdininkų savivale klaipėdiečiai galės tik teisme
Kovoti su valdininkų savivale klaipėdiečiai galės tik teisme / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Valdininkų veiksmais ir priimtais sprendimais nepatenkinti piliečiai turės keliauti tiesiai į teismą, nes jų interesų nebegins sykiu su Klaipėdos apskrities viršininko administracija panaikinta speciali komisija.

Kol veikė ši įstaiga, greta jos funkcionavo ir Klaipėdos apskrities administracinių ginčų komisija. Iš apskrities savivaldybių atstovų sudarytai komisijai piliečiai galėjo teikti skundus, jei kurios nors valstybinės institucijos, įstaigos ar tarnybos specialistai priėmė žmogaus netenkinantį sprendimą ar nesiteikė nagrinėti pateikto prašymo.

"Tokia komisija buvo gera, nes, norint kovoti su valdininkų savivale, nereikėjo kreiptis į teismą. Kur ji dingo, kai buvo panaikinta Klaipėdos apskrities viršininko administracija? Gaila, jei komisija išnyko, nes juk kiekvienas kreipimasis į teismą kainuoja pinigų, reikia mokėti ir advokatams", – kalbėjo vienos valstybinės įstaigos veiksmais nepatenkintas klaipėdietis, norintis ieškoti teisybės.

Klaipėdos savivaldybės Teisės ir personalo skyriaus vedėjas Artūras Žičkus patvirtino, jog sykiu su apskrities administracija panaikinta ir minėta speciali komisija.

"Ji buvo tokia ikiteisminė institucija. Jos nebeliko, tad dabar reikia kreiptis tiesiai į teismą", – patarė A.Žičkus.

Pastebėjus, jog žmogui už teismui paduotą ieškinį teks sumokėti, juristas tikino, kad ir funkcionuojant komisijai teismų retai pavykdavo išvengti.

"Juk ne visada ta komisija patenkindavo žmonių skundus, tad jie kreipdavosi į teismą. Be to, dažnai, jei skundai ir būdavo patenkinti, valstybinės institucijos neskubėdavo vykdyti įpareigojimų, todėl žmonėms taip pat reikėdavo kreiptis į teismą, kad šis priverstų vykdyti komisijos sprendimus", – dėstė A.Žičkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų